bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місяць волонтерства на порталі ГУРТ: долучайтеся!
06.12.2013

Щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. Волонтери - це люди різного віку і професій, з різних сфер, які віддають частину своїх сил, часу, знань на благо інших людей і суспільства вцілому без очікування фінансової винагороди, розвиваючи і самореалізовуючи при цьому самих  себе.

Уряди більш ніж 80-ти країн, в тому числі  найрозвиненіші країни світу, визнали і сприяють розвитку волонтерського руху у своїх країнах, розглядаючи його як діючий інструмент розвитку суспільства вцілому. 

"Визнання внеску волонтерської праці у розвиток громад є невід’ємною ознакою розвиненого суспільства. У цьому мають брати участь всі. Має бути підтримка і влади, і бізнесу, і громадськості. Саме до цього ми закликаємо і будемо раді, якщо нас підтримають у  бажанні розвивати волонтерство і створювати позитивний імідж волонтерства в Україні", - стверджує Тетяна Гончарук, координаторка волонтерських програм Центру волонтеріату “Добра Воля”. 

Портал ГУРТ розпочинає місяць волонтерства. Ми висвітлюватимемо теми та дискусії, успішні приклади та практики, в яких розкриємо важливість та актуальність теми волонтерства. 

Хто такий волонтер? Як стати волонтером? Які основні принципи, засади і напрями волонтерства? Чим відрізняється волонтерство за кордоном і в Україні? Які існують інструменти з ефективного менеджменту волонтерських програм? А  також про різні волонтерські проекти - читайте на ГУРТі.

ГУРТ закликає долучитися до обговорення теми волонтерства! Ваша думка та досвід допоможуть нам максимально розкрити цю актуальну і важливу тему. Беріть участь в опитуваннях, коментуйте матеріали, пропонуйте свої теми, дописуйте в блозі! Разом ми зможемо напрацювати корисні матеріали, які стануть в нагоді організаціям і волонтерам,  які мають намір розвиватися в цьому напрямку.

Беріть участь в  Національному конкурсі «Волонтер року 2013», оголошений Центром волонтеріату «Добра Воля»!  Конкурс проводиться з метою визнання праці волонтерів та небайдужих громадян, які впроваджують зміни у своїй громаді, а також для більш активного поширення та популяризації волонтерства у всіх регіонах України.

Учасники конкурсу можуть надсилати он - лайн заявки до 31 березня 2014 року.

Детальніше на сайті.

Розвиваймо волонтерство РАЗОМ!

Ілюстрація Віталія Ніщименка

Останні матеріали за темою:

а також читайте:

Читайте та коментуйте! Розповідайте про свій досвід!

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу 
ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 
 

Контакти

  • gurt.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.