bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від звичайного шкільного Євроклубу
16.08.2012

Історія страви

Шкільний Євроклуб «EuroMix» було засновано 3 листопада 2010 року у звичайній Харківській загальноосвітній школі № 91. Головним кухарем цієї страви стала звичайний вчитель англійської мови Штих Оксана. Учням було запропоновано прийняти участь у приготуванні дуже смачної страви . Ця ідея їм  сподобалась і під час осінніх канікул спочатку невелика групка дітей зібралась і почала вигадувати   назву для нашої страви та шукати способи і рецепти її приготування. Створили шкільну газету, вибрали актив та звичайно помічника головного кухаря - президента нашого клубу Міщенко Ганну. Тут все і почалось- всім учням хотілось бути у центрі цієї події. Вибрали талісман та емблему клубу – знайшли однодумців не тільки з Харкова, а з різних куточків нашої країни. І через 2 роки ми зрозуміли - наша страва мала успіх- про це свідчать багаточисленні грамоти , сертифікати, призи, а найголовніше – це друзі по всій Україні.

Інгредієнти

Для смачної успішної страви треба і добрі інгредієнти. В актив нашого Євроклубу потрапила небайдужа, активна, творча молодь. З кожним місяцем до нашої роботи долучалось все більше і більше учнів.

Методичну та інформаційну підтримку нам надавало Рада Європи, Представництво ЄС в Україні - це і література, і призи, і різноманітні проекти та конкурси. У Харкові ми знайшли Центр Європейської Інформації, Харківську Асоціацію Шкільних Євроклубів. Ми познайомились з чудовою людиною, Володимиром Соколом, який став нашим першим другом та помічником. А завдяки Сергію Штукаріну ми ніколи не сумували і були в курсі всіх подій – як в нашій країні, так і за кордоном. Він дійсно вміє об’єднати людей – його підсумковий табір для євроклубівців України у 2011 році на завжди залишиться у наших серцях

Спосіб приготування

Збирались ми щовівторка  та завжди планували щось цікаве. А ще не забували вивчати корисні факти про інші країни Європи, Євросоюз , євроінтеграцію. Ми знаходили в Інтернеті різні конкурси та проекти та приймали в них активну участь. Знайшли ми і громадські та волонтерські організації нашого міста, які завжди із задоволенням допомагали нам в наших справах. Благодійність, екологічні акції - наша діяльність дозволяє  учням організувати дозвілля, знайомитися з новими людьми, реалізувати свої інтереси.

Протягом двох років ми встановили зв’язки між з іншими ЄК нашого міста і країни, проводили виставки фотографій, малюнків, плакатів, випускали стінгазети про різні країни. Ми навчились проводити тренінги, ігри, круглі столи, дискусії, конкурси і вікторини. Наші євроклубівці приймали участь в різних міжнародних та Всеукраїнських проектах та ставали переможцями. Наразі у учнів школи з’явилась можливість співпрацювати з волонтерами з різних країн Європи та реальна можливість мандрувати безкоштовно у інші країни , перемагаючи у різних міжнародних конкурсах (Аліанте 2011, Europa Secura).

Кожного року  ми приймаємо участь у міжнародних проектах iEARN - тепер у нас друзі в усьому світі: Тайвань, Канада, США, Білорусь, Росія, Словенія, Польща, Болгарія, Вірменія, Німеччина, Чехія… Хіба могли раніше наші учні мріяти про такі можливості? Також у цьому році ми почали створювати електронну книгу пам’яті, збираючи інтерв’ю у ветеранів та дітей війни про жахливі події Великої Вітчизняної війни та долі радянських людей. А у березні ми провели Історичну майстерню-тренінг “Через діалог – до взаєморозуміння поколінь та збереження історичної пам’яті” для представників євроклубів з сусідніх шкіл, учнів нашої школи та ветеранів з Комінтернівської Ради ветеранів та стали переможцями Всеукраїнського проекту «Я пам’ятаю наш внесок».

Коментар дегустатора

Міщенко Ганна, президент євроклубу: «З появою у нашій школі євроклубу моє життя і життя моїх друзів дуже змінилось. Знайомство з молодіжними громадськими організаціями, подорожі, друзі з усієї України, різноманітні проекти, благодійні акції - вільного часу практично не має. Наш Євроклуб став гордістю нашої школи!»

Контакти шеф-кухаря

Оксана Штих, координатор Євроклубу «EuroMix», м.Харків. Садовий проїзд 18 Б, ХЗОШ 91 е-mail: [email protected]

Для читачів: публікація бере участь у конкурсі «Кулінарна книга громадського активіста: рецепти успіху». Переможця буде визначено за двома критеріями, один із них - кількість коментарів під публікацією. Якщо Ви вважаєте корисним або навпаки рецепт успіху від громадської ініціативи "Молодіжний культурний центр", - залишайте свої відгуки в коментарях до цього повідомлення.

Контакти

Коментарі

Маргарита Калюжна   4258 днів тому   #  

Оксана, дуже смачний рецепт і корисний.
Маргарита

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Процько   4257 днів тому   #  

Центри дитячої дипломатії Кременчука за Харківський євроклуб!

  •   Пiдписатися на новi
Ситченко Діна   4242 дні тому   #  

Я работаю в Центре детского творчества. Помню, пыталась года 2 назад рассказать и заинтересовать детей своего кружка социальным инвестированием и рассказами о проводимых общественных акциях (на основе журнала "Вирішуємо проблеми громадою" від Фундації імені князів-благодійників Острозьких). К сожалению, отклика не получила....поэтому вдвойне приятно, что у кого-то такая идея реализована ! Вдохновлённая примером, буду пробовать снова.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.