bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи спроможні українські ОГС реагувати на суспільні виклики (відео)
30.03.2012

Протягом березня 2012 року на ГУРТі тривало опитування, завдяки якому ми дізнавалися в читачів порталу, чи посилилася спроможність українських ОГС адекватно реагувати на суспільні виклики за останні 3 роки.

Усього в опитуванні взяли участь 124 особи, більшість із них (38.7%) переконані, що спроможність адекватно реагувати на суспільні виклики за останні 3 роки посилилася лише в деяких організацій. Це не дивує, адже згідно оцінки Творчого центру ТЦК, частка активних і постійно діючих ОГС (тобто таких, що працюють не менше 2-х років, мають досвід виконання двох і більше проектів та є відомими в своєму регіоні) становить лише 8-9% від їх загальної кількості. 

Серед тих, хто взяв участь в опитуванні, спостерігаюся далеко не позитивні настрої: 14,5% вважають, що ситуація суттєво не змінилася, 9,7% опитаних спостерігають за останні 3 роки послаблення спроможності ОГС і 21% обрали варіант "ОГС стали ще більш відірвані від реального життя", що можна пояснити існуванням в Україні таких організацій громадського сектору як кишенькові, комерційні, провладні, мафіозні, власні, партійні та квазі-НУО, які переслідують лише власні інтереси.

Оптимістично (чи, можливо, реалістично?) налаштованих виявилося не мало/не багато - 14,5% учасників опитування. На їхню думку, спроможність українських ОГС адекватно реагувати на суспільні виклики за останні 3 роки посилилася.

Якою є реальна картина української дійсності щодо питання, яке ГУРТ поставив користувачам порталу, ми дізнавалися в Любов Паливоди, президента Творчого центру ТЦК.

Від ГУРТа: також читайте Соціальні проблеми та донори стимулюють українські ОГС до самоорганізації: результати опитування

Матеріал підготовлений у рамках проекту “Інвестуймо в інституційний розвиток громадянського суспільства” , що виконується Ресурсним центром ГУРТ в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що виконується PACT Inc. в Україні завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.