bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Американський режисер на Ярмарку розповість про взаємодію ОГС і медіа
10.11.2011

Як ми вже повідомляли, під час Національного Ярмарку діятиме онлайновий інтерактив-майданчик (Newsroom), на якому, крім інтерв'ю з лідерами та активістами громадського сектору, відбудеться майстер-клас всесвітньо відомого документаліста.

Команда ГУРТа вирішила розповісти більше про цю несподіванку.

Отже, з 14:00 до 15:30 в Newsroom відбудеться зустріч під назвою "ЗМІ та ОГС"  із американським режисером Ріком Голдсмітом, у якій можуть взяти участь ті, хто цікавиться сучасною суспільною журналістикою.

Онлайн-трансляція зустрічі відбуватиметься за адресою gurt.org.ua/online

Про Ріка Голдсміта

Рік народився і виріс неподалік Нью-Йорка, у 1975 році переїхав на захід Америки і звідтоді живе в околицях Сан Франциско. Він одержав освіту в галузі архітектури, музики і громадської активності, у 1979 році почав знімати фільми і багато років заробляв на прожиття як редактор. Має двох дочок-підлітків і є членом Відділення документалістики Академії кінематографічних мистецтв і наук; Академії телевізійних мистецтв і наук; Гільдії письменників Америки (Західне відділення) і кооперативного товариства кінодистрибуторів «New Day Films».

Фільми Голдсміта присвячені проблемам особистого вибору, пов’язаному з ним ризикові й відданості ідеям. Його кінематографічна місія – розповідати історії, які заохочують соціальну діяльність і активну участь у громадському житті й демократичному процесі, а також стимулюють молодь досліджувати навколишній світ.

Голдсміт виступив продюсером і режисером (разом із Юдіт Ерліх) фільму «Найнебезпечніша людина в Америці: Деніел Еллсберг і документи Пентагону», який було номіновано на премію Американської кіноакадемії («Оскар») за найкращу документальну стрічку і який одержав нагороду «Пібоді» після загальнонаціонального показу на каналі POV («Точка зору») PBS (Громадської служби телебачення). Фільм розповідає історію провідного фахівця зі стратегічних питань Пентагону, який передав газеті «Нью-Йорк Таймс» 7000-сторінкову розробку Пентагону надзвичайної секретності, що було відважним актом високої моральності й безпосередньо призвело до Вотергейту і закінчення війни у В’єтнамі.

Голдсміт був продюсером, режисером і редактором фільму «Кажи правду і тікай: Джордж Селдес і американська преса», так само номінованого на премію Американської кіноакадемії («Оскар») за найкращу документальну стрічку, яка описала життя журналіста і критика ЗМІ, що першим почав викривати неправомірнії дії в суспільному житті, і кинула прискіпливий погляд на цензуру і пресинг у світі новинних медіа. Фільм на всю країну показало громадське телебачення, і він став одним із основних елементів журналістських програм в американських коледжах і вищих школах.

Фільм «Щоденні герої» (знятийі разом із продюсером і режисером Еббі Гінзбергом) – це «непарадний» погляд на «Америкорпс» і провокативний погляд на молодь, расову проблему і державну службу. Його так само демонструвало на всю країну громадське телебачення.

Спостерігати за зустріччю з Ріком Голдсмітом зможуть не тільки учасники Ярмарку, а й читачі порталу ГУРТ, на якому відбуватиметься он-лайн трансляція подій Newsroom.

Маєте запитання, лишайте їх у коментарях до цієї новини. Ми обов'язково поставимо їх Ріку :)

Ярмарок інституційного розвитку відбувається у межах Проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства»,що реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.