bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як отримати кошти організаціям, що працюють на місцевому рівні (відео)
16.09.2011

15 вересня 2011 року проект «Об’єднуємося заради реформ!» (UNITER) разом зі своїми партнерами Міжнародним фондом «Відродження» та Фондом Східна Європа презентували новий конкурс для коаліцій організацій громадянського суспільства України.

гранти

Оголошення про конкурс започаткувало другий етап Програми локальних грантів ініціативи «Об’єднуємося заради реформ!». Перший етап був здійснений в 2009-2011 рр. Партнери проекту надали 59 грантів загальним обсягом 690 тис. дол. США місцевим організаціям громадянського суспільства.

Мета нового конкурсу – об’єднання зусиль організацій громадянського суспільства України, які працюють як на місцевому, так і на національному рівнях з метою представлення інтересів громадян та просування національних реформ.

У рамках конкурсу підтримка буде надаватися коаліціям із різних регіонів України, що складаються з організацій громадянського суспільства. За умовами, до складу коаліції повинна входити одна організація національного рівня (компетентна у розробці проектів законодавчих чи інших нормативно-правових актів і у їх компетентному лобіюванні) та кілька організацій, що працюють на місцевому рівні.

Також будуть підтримуватися наступні ініціативи:

  • Спільні проекти національних та місцевих ОГС у сферах, в яких реалізувалися місцеві ініціативи протягом попереднього етапу програми;
  • Мережеві проекти, направлені на розвиток вже існуючих проектів громадянського представництва на національному рівні у вище згаданих сферах;
  • Поширення досвіду важливих проектів, які були реалізовані на місцевому рівні і які потенційно можуть мати ефект на національному рівні;
  • Пріоритетні напрямки можуть включати, але не обмежуватися наступними: доступ до інформації, прозорість та підзвітність влади, демократичні механізми прийняття рішень, самоорганізація населення, надання адміністративних послуг, електронне врядування, енергоефективність, житлово-комунальні послуги, розвиток малого та середнього підприємництва та формування сприятливого середовища для ведення бізнесу, політика у сфері культури.

«Що відрізняє новий конкурс від інших? По-перше це те, що він оголошується не для окремих організацій, а для коаліцій. А також те, що він буде проведений в два тури. Перший – будуть прийматися рішення щодо коаліції. Потім ми плануємо провести навчальний захід – тренінг побудови коаліції чи з роботи в коаліціях. Після тренінгу кожній з організацій – учасниці коаліції буде запропоновано подати окремий проект зі своєю частиною роботи в коаліції. По результатам розгляду цих проектів буде прийматися остаточне рішення», - розповів Юрій Піскалюк, менеджер програм Фонду Східна Європа.

Максимальний розмір гранту – до 14 тис. дол. США для однієї організації-учасника коаліції та до 25 тис. дол. США для лідера-координатора коаліції. Максимальний розмір гранту для коаліції – 80 тис. дол. США.

Кінцевий термін подачі заявки на участь у конкурсі – 28 вересня 2011 року.

Кожен з присутніх на заході мав можливість поставити запитання щодо конкурсу для коаліцій організацій громадянського суспільства України. Яка організація в рамках цього конкурсу є національною? Чи зможуть взяти участь організації щойно зареєстровані? Чи може одна організація брати участь у декількох коаліціях? Відповіді на ці та інші запитання ви зможете знайти на відео.

Детальну інформацію про конкурс, аплікаційну форму та інструкції щодо її заповнення можна знайти на сайтах організацій ФСЄ, МФВ та ПАКТу.

Матеріал підготовлений у рамках проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Контакти

Коментарі

Кушнір Тарас   4602 дні тому   #  

По уровню развития информационных технологий Россия заняла 47-е место, Белоруссия - 52-е место, Украина - 62-е

http://www.internetua.com/po-urovnua-razvitiya-informacionnih-tehnologii-rossiya-zanyala-47-e-mesto--belorussiya---52-e-mesto--ukraina---62-e

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4602 дні тому   #  

Каждый четвертый украинец проживает за чертой бедности
http://www.utro.ua/ru/ekonomika/kazhdyy_chetvertyy_ukrainets_prozhivaet_za_chertoy_bednosti1316237101

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.