bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обласна антикорупційна програма – декларація намірів чи дієвий інструмент
29.07.2011

Проблеми реалізації антикорупційних заходів, відсутність ефективних дієвих механізмів по боротьбі із корупцією на всіх рівнях гілок влади, слабка поінформованість населення про свої права свідчить про недосконалість нинішньої правової програми.

Необхідність внесення змін до Обласної правоохоронної програми на 2010-2014 роки продиктована вимогами часу, адже з 1 липня 2011 року вступив в силу Закону України «Про засади запобігання та протидію корупції».

У серпні на Вінниччині стартує моніторингова кампанія в рамках проекту «Моніторинг Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010-2014 роки» (антикорупційний компонент).

Проект реалізується громадською організацією «Філософія Серця» в партнерстві з Медіа Корпорацією «RIA». Про необхідність впровадження в області дієвих інструментів по боротьбі із корупцією, нових принципів формування штатної «сітки» у органах влади, підвищення відповідальності місцевого самоврядування, чітке визначення повноважень чиновників та роботу правоохоронних органів і правосуддя, їх взаємодії і взаємоконтролю, 1 серпня будуть говорити учасники круглого столу.

До обговорення запрошені голова Вінницької облдержадміністрації, голова обласної Ради, представники Всеукраїнської Спеціальної Колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю і глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International, управління МВС та МНС у Вінницькій області, податкової інспекції та СБУ, депутати обласної ради та неурядових організацій Вінниччини. Підсумком стане прийняття резолюції щодо необхідності розробки цільової антикорупційної програми.

Проект виконується завдяки підтримці Програми Польська Допомога Міністерства закордонних справ Польщі у 2011 році та Фонда ім. Стефана Баторія в рамках проекту «Підготовка коаліцій НУО та локальних ЗМІ із обраних областей центральної та південної України до проведення моніторингу діяльності органів місцевої влади та представництва суспільних інтересів», що виконується Одеською обласною організацією Комітет виборців України та Східно-Європейського демократичного центру (Польща, Варшава).

Контакти

Коментарі

Тимчук Тарас    4642 дні тому   #  

щось на цьому ресурсі Україна слабо представлена http://bribespot.com. може корупція у нас віртуальна?

  •   Пiдписатися на новi
Хмара Олексій   4635 днів тому   #  

Тарасе, пиши :-)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4631 день тому   #  

не мій профіль :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.