bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ярмарок інституційного розвитку у Запоріжжі (медіазвіт)
18.07.2011

Дізнатися, які фінансові та освітні інструменти є доступними для місцевих громадських організацій, мали можливість учасники Ярмарку інституційного розвитку, який відбувся 14 липня 2011 року в м. Запоріжжі, організований Ресурсним центром ГУРТ спільно з ГО «Укрпростір». 

Ярмарок інституційного розвитку у м. Запоріжжя

Фотозвіт

Захід такого формату в місті пройшов вперше та, як зазначають організатори, перевершив усі очікування, хоча у приватних розмовах та під час публічних виступів можна було почути тези про те, що у цьому регіоні ОГС досить пасивні. Під час Ярмарку близько 100 представників громадянського суспільства познайомилися з 9 провідними сервіс-провайдерами, які надають послуги з інституційного розвитку в Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Одеській областях та АР Крим та взяли участь у тематичних майстер-класах.

Коментарі учасників

У майстерні «Хочете змін – формуйте інформаційний простір» Людмила Ямщикова, заступник голови ГО «Соціальне партнерство», розповіла про ефективні інформаційні інструменти, які варто використовувати, щоби привернути увагу громадськості та владних структур до вирішення актуальних проблем як місцевого, так і національного рівнів. 

Відвідувачі майстерні «Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади, як інструмент впливу», яку провела Наталя Чермошенцева, член правління МО «Нова генерація», детально ознайомилися з етапами і методами проведення громадської експертизи. Як наголосила пані Наталя, експертизу потрібно робити для того, щоби пропозиції і висновки громадськості обов’язково були враховані органами виконавчої влади. 

Чималий інтерес у присутніх викликала експертна дискусія за участю представників Посольства США, Програми UNITER, IREX, Корпусу Миру «Як інвестиції в розвиток ОГС впливають на розвиток громади».

«Коли ідеться про ресурси, хочу попередити, не думайте тільки про міжнародні фонди. Є меценати, благодійники, волонтери і місцеві фонди, до яких також варто звертатися і розглядати їх як можливі джерела фінансування», - порекомендував відвідувачам Ярмарку Сергій Решетов, експерт Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. 

Також учасники дискусії дали декілька порад для покращення професіоналізму громадським діячам, а саме:

  1. Фокусуйтеся на темі, яка цікавить вашу громаду
  2. Навчіться визначати слабкі сторони та рівень росту вашої організації
  3. Постійно покращуйте потенціал вашої ГО: інвестуйте в удосконалення її менеджменту
  4. Вивчайте англійську мову – для полегшення співпраці з міжнародними фондами та для залучення нових донорів із-за кордону
  5. Не конкуруйте, а співпрацюйте зі своїми колегами по НУО: обмінюйтеся досвідом та найкращими практиками
  6. Будьте ентузіастами
  7. Будьте інформаційно-обізнаними
  8. Будьте відповідальними
  9. Будьте компетентними
  10. Аналізуйте свої дії та думайте про те, чи етично це з точки зору ваших партнерів – і не тільки міжнародних, а й українських

Підсумком Ярмарку стало нагородження учасників Сертифікатами, а також визначення переможця серед провайдерів, який візьме участь у Національному Ярмарку інституційного розвитку поза конкурсом.

За результами народного волевиявлення, цю можливість вибороли представники Центру регіонального розвитку «ТОП-КАЯ».

Захід відбувся в рамках проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах програми «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact, Inc. 

Офіційна сторінка проекту: https://gurt.org.ua/capacity/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.