bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні може з’явитись профільний інформаційний портал для благодійників
22.04.2011

21 квітня о 12.00 на в офісі благодійної організації «Меценати Вітчизни» відбулася зустріч-презентація мабутнього інформаційного порталу для благодійних організацій.

В заході взяли участь представники благодійних організацій Житомира, Черкас, Тернополя, Києва та Сум.

Аби створити відповідний контектст, президент благодійної організації «Меценати Вітчизни», Луговський Олег Іванович, проілюстрував грошові потоки і взаємозв’язки на тлі благодійності, що та звідки береться, куди як і куди зникає. «Если я захочу взять денег у Пинчука, то буду, наверне, 17698 в очереди к нему за благотворительностью», - посміхався Олег Іванович. Те, що гроші на благодійну діяльність зараз більшою мірою виділяються малим та середнім бізнесом, виявилось для учасників заходу не новиною.

Очевидно, цей факт змусив "Меценатів Батьківщини" задуматись над створенням громадської опікунської ради, з’їзд якої планується вже в жовтні. Участь у діяльності цієї організації, за словами пана Луговського, можуть взяті усі небайдужі, які готові працювати на благо громадськості.

Основною ж темою зустрічі 21 квітня було створення «першого у світі інформаційно-аналітичного, благодійного, некомерційного порталу-навігатора». Судячи з презентацій, портал має стати новою соціальною мережею на зразок vkontakte чи facebook. Метою роботи цієї мережі буде інформування суспільства про діяльність благодійних організацій. Передбачається, що благодійні організації та фонди будуть самі зацікавлені у розміщенні новин на цьому ресурсі. 

«Это нужно каждому фонду. Про вашу деятельность должны знать и говорить. Деньги есть, а кому помочь – не знаем. Не известно ведь, кто работает», - пояснює Олег Іванович точку зору меценатів.

Зважаючи на строкатість сучасного благодійного ринку України та сусідніх держав, відносну бідність населення, виникає питання про перспективність нового ресурсу.

Чи стане новий інтернет-ресурс черговим стартапом, який спробує зайняти вільну нішу на інформаційному ринку громадського сектору чи ще одним черговим сайтом, де контент і користувачі притягнуті за вуха, покаже час. Врешті-решт, святе місце пустим не буває. Старт порталу заплановано на 25 квітня.

До речі

Раніше про створення подібного інформаційного порталу говорили в Українському фонді благодійників. 

Сьогодні в Україні зареєстровано більше 6000 благодійних фондів та організацій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.