bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Миколаївщині створено ще одну ОТГ - Степівську
12.12.2019

Миколаївська облдержадміністрація затвердила висновок про відповідність проєкту рішення про добровільне об’єднання територіальних громад у Степівську сільську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Степове.

Мова йде про об’єднання Степівської сільської ради Миколаївського району та Кубряцької, Широколанівської, Катеринівської сільських рад Веселинівського району. 

“Процес добровільного об’єднання розпочався у жовтні цього року, коли було ініційовано проведення громадського обговорення щодо створення ОТГ, і в подальшому було отримано підтримку ідеї об’єднання. Над цим питанням працювала спільна робоча група, і у листопаді сільські ради успішно ухвалили проєкти рішень про добровільне об’єднання територіальних громад”, - зазначають експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України.  

Нещодавно консультанти АМУ здійснили робочу поїздку до Степівської сільської ради - ще раз оглянути інфраструктуру, стан соціальних об’єктів, географічну доступність та надати рекомендації місцевим жителям - яким чином їм рухатись, на що звертати увагу у процесі об’єднання та вже після створення ОТГ. 

“Ми подивились лікарню, спортивний комплекс, будинок культури, адміністративну будівлю, стан доріг та тротуарів, можливість надання різних послуг населенню. Сьогодні можна впевнено сказати - новостворена громада у такому складі і з центром у селі Степове - буде спроможною. За умови злагодженої роботи ОТГ зможе отримати необхідні надходження до місцевого бюджету, “підтягнути” свої населені пункти, навести лад та сконцентрувати зусилля на розвитку”,- наголошують в Асоціації міст України. 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.