bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Голобській ОТГ обговорили, як покращити здоров’я мешканців громади
19.06.2019

Одне з головних завдань реформи охорони здоров’я в Україні – не тільки забезпечити хворих якісними послугами, а зробити так, щоб кількість пацієнтів постійно зменшувалася. Як втілити це завдання в реаліях Голобської ОТГ (Волинська область)?

Про це експерти Волинського інституту права говорили з посадовцями, медиками, вчителями, депутатами цієї громади під час тренінгу «Перспективи розвитку громадського здоров’я в ОТГ». Захід відбувся у середу, 19 червня.

«Серед факторів, які впливають на здоров’я населення варто виокремити здорову поведінку, медичну допомогу, соціально-економічні фактори, навколишнє середовище. В розрізі  громади досягнути їх максимального або мінімального ефекту можна тільки за спільних зусиль влади, освітян, медичних працівник, лідерів громадської думки.», - зазначив експерт Волинського інституту права з питань підтримки медичної реформи Василь Височанський.

Також він додав, що для громади, яка хоче досягнути високого рівня здоров’я її мешканців, життєвоважливо мати концепцію або стратегію розвитку охорони здоров’я.  Цей документ має ґрунтуватися на впливах вищезгаданих факторів, кількісних та якісних соціально-економічних показниках, особливостях життя місцевого населення. Це  - не просто папірець. Це – чіткий план, як досягнути високого рівня громадського здоров’я.

Наразі в Голобській ОТГ такий документ відсутній, але експерти Волинського інститут права нині працюють над створенням Концепції розвитку первинної ланки охорони здоров’я в цій громаді, щоб уже в липня представити його до  громадського обговорення.

Довідково:

Захід відбувся в рамках реалізації проекту Забезпечення експертної підтримки впровадження Стратегії розвитку Голобської ОТГ, що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.