bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Суд поновив незаконно звільненого учаcника АТО на роботі за допомоги чугуївської правозахисної групи
14.12.2018

Чергова перемога юристів Чугуївської правозахисної групи.

У травні 2017 року до офісу громадського центру правосуддя сформованого на базі офісу Мережі правового розвитку Чугуївської правозахисної групи, яка є членом Реформаторської коаліції Чугуївщини, звернувся військовослужбовець, учасник Антитерористичної операції, щодо питання поновлення його на роботі у державному підприємстві “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова”.

Адвокатом офісу, Мудраченко Іваном Володимировичем, було вивчено справу, суть якої полягала у наступному: працюючи з 2000 року в ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова”, харків’янин пішов боронити Батьківщину і 18.04.2017 року підписав контракт з Міністерством оборони України про проходження військової служби та був направлений в зону АТО. До речі, там він і досі знаходиться, захищаючи Батьківщину від збройної агресії. Натомість, ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова” 10.05.2017 року звільнило учасника бойових дій з посади, чим порушило законодавство України, оскільки після оприлюднення Указу Президента України від 17.03.2014 року №303/2014 “Про часткову мобілізацію” діє особливий період, а доки Президент не прийме рішення про скасування особливого періоду, на учасника АТО поширюються гарантії, встановлені в ст.119 КЗпП, а саме: зберігається місце роботи, посада і середній заробіток.

Адвокатом було підготовано позовну заяву про поновлення на роботі та представлено інтереси учасника АТО у суді.

11.12.2018року рішенням Комінтернівського районного суду м. Харкова поновлено харків’янина, учасника АТО на роботі та стягуто на його користь з ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова” середній заробіток за час вимушеного прогулу (більше 18 місяців) у розмірі 159 669 грн. 12 коп. та 3000 грн. 00 коп. моральної шкоди.

*посилання на Єдиний державний реєстр судових рішень

http://reyestr.court.gov.ua/Review/76076996

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.