bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Медичні працівники Черкащини забезпечуватимуть сталі послуги для людей із ВІЛ
18.07.2018

У липні відбулись завершальні тренінги для керівників медичних закладів Черкаської області.

Навчання стосувалося створення стійкої моделі надання медичних послуг для представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людей, які живуть з ВІЛ, на місцевому рівні. Усього в цьому напрямку відбулося п’ять навчальних сесій, що охопили керівників медичних закладів первинного та вторинного рівня надання медичної допомоги у Черкасах та області.

Тренерами заходу були Петро Левченко, головний лікар КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» та Ірина Білоус, заступниця головного лікаря КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Вони розповіли про особливості медичної реформи, тенденції поширення ВІЛ у Черкаській області та закцентували увагу на сучасних засадах організації надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим людям на місцях.

Однією із цілей навчання також було сформувати у керівників закладів охорони здоров’я розуміння щодо необхідності забезпечення сталості надання послуг у сфері ВІЛ у своїх медичних закладах. Це, як зазначають тренери, можна зробити різними способами, наприклад, введенням до штату медичних закладів соціальних працівників і залученням неурядових організацій для надання послуг вразливим категоріям громадян.

Тренінги здійснюються у межах проекту «Поширення успішного досвіду пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг у Черкаській області» за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.