bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Команда Асоціації презентувала результати роботи аналітичного центру
12.07.2018

9 липня в Києві відбулась презентація аналітичних напрацювань команди ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».Асоціації).DSC_0411

Голова Асоції Тетяна Кіріллова представила організацію, основні напрямки роботи та команду. Голова аналітичного відділу Андрій Крупник розповів про основний спектр аналітичних напрацювань, їх особливості, методи збору даних.

Ми розпочали свою роботу у 2006 році в м. Одесі, коли команда Асоціації налічувала 5 осіб.  Вже понад 10 років Асоціація працює над розвитком самоорганізації населення,  місцевої демократії та участі громадян в управлінні місцевими справами.

Розпочавши свою діяльність з роботи по розвитку органів самоорганізації населення, ми разом з партнерськими організаціями створили сталу мережу ресурсних центрів, які спільно з нами розширили свою діяльність з ОСНів на всі елементи місцевої демократії.

Останні чотири роки організація розвивається як регіональний аналітичний центр: до нашої команди приєднались ще 5 фахівців, в тому числі 3 аналітики з різних регіонів України – Львів, Чернівці, Донецька область та соціолог.

Основний фокус наших аналітичних матеріалів – реформа місцевого самоврядування, яка стартувала у 2015 році. Тема розвитку локальної демократії стала особливо актуальною у зв’язку із децентралізацією повноважень на місця. Оскільки, ми впевнені, що участь громадян у реформі гарантує її успіх.

Ми розробили понад 50 аналітичних матеріалів із рекомендаціями як центральним органам влади, так і органам місцевого самоврядування. Частина з них знайшли своє відображені у більш ніж 100 локальних нормативно-правових актів.

Аналітикиня Олександра Калашнікова представла ключові результати таких досліджень, як ефективність використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, кластерний підхід до розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ), історії успіхів владно-громадської взаємодії, робота петиційних сервісів.

Так, дослідження Державного фонду регіонального розвитку дозволило виявити такі тенденції, як зростання кількості проектних пропозицій, рівня освоєння коштів, обсягу фінансування. Серед проектів, які було підтримано переважають проекти, що були подані ОДА та РДА. Основною проблемою постають проекти “проїдання” – вони направлені точкові проекти соціальної спрямованості. Серед проблем також стабільно низька якість заявок, відсутність критеріїв відбору членів конкурсних комісій, вплив депутатів на процес.

Марія Дзюпин, аналітикиня Асоціації, розповіла про дослідження стану співробітництва територіальних громад: Європейський досвід, досвід США та Канади, українські практики – тенденції, прогнози, стимулювання.

Вікторія Баласанян, соціологиня Асоціації, розповіла про ключові соціологічні дослідження організації. Це так дослідження, як стан соціального капіталу, дослідження регіональної імплементації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства та нове дослідження конфліктів в ОТГ.DSC_0460

Ці та інші аналітичні напрацювання Асоціації доступні на сайті acsa.com.ua, а також у новинних розсилках організації. На них можна підписатись подавши завку на email: [email protected].

Контакти

  • +38 (048) 738 68 30

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.