bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

31 навичка для дієвої молодіжної ради у громаді!
06.07.2018

2-4 липня у Луцьку в рамках зустрічі «Як молодіжні ради при ОТГ забезпечать залучення та розвиток молоді?», що проходила у форматі відкритого простору, молодь та представники муніципалітетів ОТГ працювали над тим, як створювати дієві молодіжні ради у громадах аби не займатись розвитком молоді без залучення самої молоді.

З 16-ти тем, що були заявлені учасниками та учасницями, можна виокремити ключові виявлені проблеми, до яких все зводиться:

1. Немає пасивної молоді – є непрофесійність у роботі з молоддю, у людей, які проводять нудні, не цікаві, нічим не корисні заходи або просто не вміють (або не вважають за потрібне) інформувати цільові групи. В підсумку маємо кризу довіри. Молодь просто не вірить, що «ці люди» можуть щось їм запропонувати вартісне.

2. Освіта в школі не відповідає реальності від слова взагалі. В результаті старшокласники не володіють елементарними навичками для того щоб мати можливість бути включеними у громадське життя.

3. Окрім стандартної освіти, молоді люди у громадах не мають доступу до зручних та зрозумілих освітніх інструментів саме в контексті розвитку навичок, які роблять життя продуктивним та успішним а їхню активність – корисною для громади.

4. Понад 30 навичок були визначені молодими людьми на заході як такі, що вони їх потребують, щоб бути успішними та корисними у громадському житті.

5. Віддаленість населених пунктів в багатьох ОТГ унеможливлює систематичне залучення молоді (і не тільки молоді) через значні логістичні затрати при використанні традиційних методів та інструментів.

 

Учасники відкритого простору запропонували рішення (проекти), які вирішують ті чи інші проблеми на шляху до залучення молодих людей, до реалізації молодіжних політик у громадах через формування дієвих молодіжних рад.

Я – дія

Організація попередніх зустрічей з молодими людьми у вільному форматі з метою виявлення лідерів та вмотивованих активістів, які буди б готові в принципі залучатись до формування молодіжної політики у громаді.

Відповідальність починається з мене

Серія тренінгів для формування та розвитку мінімально необхідних навичок у громадсько активної молоді для створення та запуску молодіжної ради у громаді. Креативній молоді – креативний простір

Створення сучасного публічного простору, в якому молодим людям було б комфортно та цікаво проводити час, в тому числі з метою формування та просування власної думки щодо розвитку громади загалом і молоді зокрема.

Настільна гра «Молодіжна Рада»

Розробка кастомізованої версії настільної кооперативної стратегії «Світ Громад», ціль якої формування та розвиток навичок, які зроблять молодь у громаді дієвою а Молодіжні Ради – ефективними. А саме йдеться про: критичне мислення, підприємливість, ефективні комунікації, прийняття колективних та індивідуальних рішень, лобіювання та адвокація, лідерство, планування, креативність та робота в команді тощо. В поєднанні з он-лайн навчанням, дозволить розвиватись молодим людям з найвіддаленіших населених пунктів.

Програма підтримки місцевих талантів «Голос Громади»

Проект націлений на те, щоб задіяти через участь у творчому конкурсі молодих людей з усіх населених пунктів громади (запропоновано учасниками з Устилузької ОТГ, у якій 27 населених пунктів) і надати їм можливість за презентувати себе і зацікавити музикою та вокалом як способом самореалізації.

P. S.За підсумками відкритого простору готуються спеціальний звіт, публікації та рекомендації щодо формування молодіжних рад при ОТГ, які вийдуть згодом. Слідкуйте за новинами проекту «Створення дієвої моделі участі молоді на регіональному та локальному рівнях у новостворених об’єднаних громадах».

Цей пост-реліз представлений ГО «Молодіжна платформа» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цього релізу є винятковою відповідальністю ГО «Молодіжна платформа» i не обов’язково відображає погляди USAID чи уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.