bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканці громад та поліція об’єднуються для вирішення проблем безпеки
20.06.2018

18 та 19 червня ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та Патрульна поліціяпровели з громадськістю та місцевими мешканцями Черкаської та Миколаївської ОТГ зустрічі - діалоги «Громадяни та поліція – захищаємо громади разом!».

Заходи проходили у форматі обговорення між представниками поліції, місцевої влади та громадськості. Після того, як представники поліції презентували звіти про свою діяльність, учасники заходів мали змогу висловити свої зауваження та обговорити проблеми правопорядку в своїх громадах.

Як показав досвідпопередніх зустрічей, такий способом вирішення основних проблем безпеки в громадах, як розроблення заходів у форматі діалогу громадськості поліції та влади для реагування спільними зусиллями є найпродуктивнішим. Окрім того, проведені зустрічі мали свій конструктив у досягненні конкретних домовленостей про: виготовлення та розповсюдження «карти безпеки громади» з переліком контактів дільничих інспекторів поліції, голів ОТГ та їх помічників, телефонів основних служб безпеки та «гарячих ліній» для виклику допомоги та он-лайн консультацій у випадках небезпеки та правопорушень; обрання добровольців, які братимуть участь у попередженні правопорушень; започаткування на постійних засадах зборів членів громади та представників влади і поліції для обговорення проблем безпеки, інформаційних заходів, що направлені на проведення правопросвітницької, роз’яснювальної та попереджувальної роботи в громадах.

Запровадження ефективних моделей діяльності поліції, орієнтованої на громади неможливе без кроків на зустрічного збоку громадян та підвищення рівня довіри до поліції. Коли йде процес залучення  членів громади до співпраці з поліцією, люди починають  розуміти, що для поліпшення ситуації з безпекою у своїх громадах необхідно діяти разом.

Діяльність організовано ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках проекту «Сусідська варта: налагодження співпраці поліції та громадян в ОТГ Слов’янського та Лиманського районів» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.