bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся шведсько-український бізнес форум
18.06.2018

В Києві на 7-му Шведсько-українському бізнес форумі було досягнуто домовленості між Шведською національною торговою колегією та Офісом з просування експорту України, що ще більше поглибить співпрацю між Швецією та Україною і посприяє українському експорту до Швеції та інших країн ЄС.

"Я дуже рада, що ми підписали зобов'язання щодо співпраці між Офісом з просування експорту України та Шведською національною торговою колегією. Це означає, що колегія буде підтримувати Офіс та українські підприємства, які хочуть експортувати на шведські чи європейські ринки. У торгівельних відносинах України та Швеції є невикористаний потенціал, і важливо допомогти українському бізнесу скористатися недавньою Угодою про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною. Це взаємовигідна співпраця. Ми повинні пам'ятати, що Швеція є відкритою, торговою економікою, для якої імпорт є настільки ж важливим, як експорт. Без хороших товарів, що надходять з інших країн, шведський бізнес не буде таким успішним ", - зазначила Анна Стеллінгер, директорка Шведської національної торгової колегії.

 Серед проблем, що обговорювалися, були питання, пов'язані з верховенством права, нерівним полем діяльності в багатьох секторах, пов’язаним з впливом неформальної економіки в Україні.

"У нас було 3 роки з дуже позитивною динамікою у двосторонній торгівлі між Швецією та Україною. Проте, незважаючи на сильні тенденції, це все ще замало для країн, які настільки географічно близькі та мають такі хороші, міцні та давні стосунки. Ми будемо і надалі працювати над підтримкою реформ та посиленням двосторонніх відносин у всіх сферах. Ми з нетерпінням очікуємо більше шведських компаній в Україні та більше українських компаній та продуктів на шведському ринку", - підсумував Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Контакти

  • Посольство Швеції
  • www.swedenabroad.se/kiev

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.