bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Близько двадцяти правозахисних організацій просять владу підтримати Марш рівності
15.06.2018

Провідні правозахисні організації України звернулися до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Національної поліції та Генеральної прокуратури з проханням підтримати Марш рівності та гарантувати безпеку його учасникам. 

Про це йдеться в заяві, опублікованній на сайті Центру інформації про права людини. 

Правозахисники нагадують, що 17 червня 2018 року в Києві відбудеться Марш рівності – щорічна хода, яка є фінальною подією в межах міжнародного форуму на підтримку прав ЛГБТІК-спільноти України ”КиївПрайд”.  

Традиційно проти проведення Маршу виступають активісти праворадикальних організацій, представники популістських політичних партій та окремі релігійні діячі. 

Цього року Національна поліція України заявляє про повну готовність гарантувати учасникам події безпеку. Втім, у соціальних мережах серед радикально налаштованих груп шириться інформація про можливу загрозу зриву ходи й фізичної агресії стосовно учасників Маршу – проведення так званого “сафарі”, “полювання” на учасників та гостей Маршу рівності з метою залякування і побиття.   

Крім того, йдеться в заяві, занепокоєння викликає збільшення кількості нападів з боку праворадикальних угруповань на правозахисні заходи, культурні події та мирні зібрання з початку 2018 року в Україні. 

У зв’язку із такими тривожними тенденціями напередодні проведення Маршу рівності правозахисники закликали українську владу висловити публічну позицію на підтримку Маршу рівності. Вони нагадали, що у попередні роки з такою підтримкою виступили Київська міська державна адміністрація, депутати Верховної Ради Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Мустафа  Найєм, а також мер Києва Віталій Кличко.

Також підписанти заяви звернулися до правоохоронних органів з вимогою гарантувати безпеку учасників під час та після проведення Маршу рівності й професійно виконувати свою роботу, зокрема, щодо проведення ефективного розслідування випадків ультраправого насильства. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.