bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості для «Своїх»
15.06.2018

«Мережа громадських консультантів «Свої» - проект, що поєднав людей, які впевнені: активна позиція призводить до реальних змін. Завдяки цьому проекту вже діють консультанти  в шести регіонах України, які пропонують практичну та безкоштовну допомогу. Консультанти Мережі пройшли навчання та поширюють досвід, який дозволяє окремим активістами ставати сильнішими, а гурту громадськості перетворюватися на успішну організацію.

Як створювати  НУО, впливати на владу, бути  прозорими, шукати та отримувати кошти на нові напрямки руху? Відповідями на всі ці запитання Мережа ділиться не лише через консультації, а за допомогою тренінгів, посібників та спільного втілення ідей. Одне з надбань такого співробітництва полягає в тому, що поєднання можливостей духовно близьких людей дозволяє уникнути емоційного виснаження та народжує ефект синергії.

Хто вони  є – нові обличчя Мережі «Свої»  в регіонах?

Полковник ЗСУ Віктор Мойсеєв пішов на фронт добровольцем, має бойові нагороди, є одним з лідерів Миколаївської громадської організації «Асоціація учасників і інвалідів АТО». Ця ветеранська організація одна з найпотужніших та найуспішніших в Україні: об’єднує майже 500 чоловік, працевлаштовує ветеранів АТО, організовує їх реабілітацію, забезпечує психологічну підтримку родичам загиблих, опікується дітьми, батьки яких віддали життя, захищаючи Україну. Завдяки «Асоціації», у Миколаєві діє бізнес-інкубатор для демобілізованих, а кожен з приблизно 180 сиріт отримує щомісячну допомогу.

Олександр Гребенюк 4 роки займається волонтерством для фронту, є співзасновником ГО «Допомога армії Рівне», одним із засновників школи українських ютюберів та дитячої школи бізнесу. Пропагує козацьке бойове мистецтво, організує інтерактивні екскурсії. Є співорганізатором фестивалю козацької культури та присвячує багато часу національно-патріотичному вихованню маленьких українців.

Галина Азарова захищає права вразливих груп людей, «будує мости» між громадою та представниками влади. Як третейський суддя, допомагає «розрулювати» гострі ситуації на користь рідного Запоріжжя.

Володимир Сиротін почав з відстоювання прав колег по шахті «Новодружеська» (на Луганщині), а зараз захищає права жителів в конфлікті з комунальниками, розкриває схеми розкрадання коштів деякими представниками місцевої влади в Лисичанську та домагається прозорого розподілу міського бюджету.

Леся Качурова є відомий на Франківщині волонтер, організатор благодійних аукціонів, один з організаторів проекту «Книга добра», де зібрані реальні історії, від яких стискаються серця. Громадська організація, яку очолює Леся Качурова, за роки війни передала в АТО близько 50 автомобілів та 200 тонн гуманітарної допомоги. І зараз продовжує опікуватися долями багатьох людей, для яких тривають війна та її наслідки. Допомагаючи захисникам України, Леся Качурова намагається вирішувати надскладні питання - навіть створювати робочі місця. Заради  цього вже існує фермерське господарство, в якому працюють ветерани, а ще декілька підприємницьких проектів перебувають на стадії розробки.

Володимир Єлець відомий на Донеччині тим, що з року в рік організовує культурні заходи в Торецьку: «Трембіти Торецька», «Курбан-байрам З Україною в серці». Він возив питну воду людям, що живуть недалеко від лінії вогню, передавав вантажі військовим на передову, організовував поїздки дітей з прифронтової зони на західну Україну. Нещодавно організував доставку зі столиці цілої фури шкільного обладнання, яке отримав від благодійників. Допоміг відбутися двом громадським організаціям в рідному місті.

Ось трошки прикладів того, як діють консультанти в регіонах. : http://vse.rv.ua/article/u-rivnomu-uni-kozaki-vcatsa-vouvati-u-pejnbol-ta-lazertag.html

https://www.facebook.com/tvoenovemisto/posts/1843177892657578

https://vchasnoua.com/donbass/56517-peredaj-flag-v-toretsk-aktivisty-zapustili-aktsiyu-ko-dnyu-osvobozhdeniya-prifrontovogo-goroda

https://www.youtube.com/watch?v=LIBDy7_W_O8

Остання ідея «Передай прапор в Торецьк» перетворилася на спільний проект всіх консультантів Мережі та вже охопила країну. Завдання полягає в тому, щоб разом «розфарбувати» Торецьк до 21 липня в жовто-блакитне та червоно-чорне. Активісти вважають, що цей день має з формальної дати перетворитися на свято звільнення від російської окупації. Тому «Свої» вирішили вразити  Торецьк неймовірною кількістю прапорів та дійством, яке дозволить кожному мешканцю відчути: «Все буде Україна» - навіть там, де зараз звичайні люди відчувають себе кинутими напризволяще та страждають від обстрілів з боку так званого «ДНР».

Поєднати Україну через громадський рух, заохотити громадян на участь в розбудові держави – ось в чому полягає кінцева мета «Мережі громадських консультантів «Свої». Цей проект фінансується Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic, та очікується, що його результатом стане вплив на свідомість багатьох людей, зростання кількості тих, що здатні покращувати життя в своєму місті/селищі. Їх приклад має надихати на участь в будівництві кращого майбутнього країни та залучати для цього нових партнерів. Тому «Свої» завжди відкриті до нових охочих об’єднуватися задля розвитку. Базою для такого об’єднання є цінності, які визначені в етичному кодексі: https://svoyi.org/etyka. Тож давайте долати ризики, знаходити ефективні рішення та наближувати європейські стандарти в країні - разом. 

Прес-служба «Мережі громадських консультантів «Свої»

Контакти

  • svoyi.org/etyka
  • Мережа громадських консультантів «Свої»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.