bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт «Інтерньюз-Україна» увійшов до наглядової ради Українського інституту
10.05.2018

Директор європейських проектів «Інтерньюз-Україна» Володимир Єрмоленко став членом наглядової ради Українського інституту - на цій посаді він працюватиме протягом 2018-2021 рр.

“Про необхідність створення Українського інституту говорили давно, - і я дуже радий, що ця ідея зрушила з місця”, - каже Володимир Єрмоленко. “Одна з ключових функцій інституції - комунікація України за кордоном через нові та інноваційні підходи. Базуватиметься Інститут в Україні, але матиме свої філії в ключових столицях за кордоном - найперше у Берліні, Парижі, Римі та Варшаві”, - додає він. 

Наглядова рада Українського інституту – це колегіальний орган, який здійснює загальний контроль за його роботою, визначає ключові напрямки діяльності та відбирає проекти для реалізації. Всі члени Наглядової ради виконують свої функції на громадських засадах та протягом тільки одного трирічного терміну. 

Створений у березні 2018 за ініціативи МЗС Український інститут покликаний презентувати Україну закордоном через культурні і освітні програми та проекти культурної дипломатії. Український інститут створюється з врахуванням досвіду і організаційних моделей таких інституцій як Британська Рада, Гете-Інститут, Польський інститут, Чеський центр тощо. Місія та діяльність Інституту викладені у Статуті організації. 

Забезпечення достовірної інформації про Україну для іноземної аудиторії сьогодні на часі. Попри те, що Україна як незалежна держава існує з 1991 року, якісного знання про Україну та українців у світі поки що критично мало. Український інститут покликаний буде заповнювати ці прогалини через відповідну державну політику. Нова інституція спиратиметься на досвід наявних мистецьких, громадських та державних ініціатив, через які Україна вже комунікує себе у світі. 

ГО “Інтерньюз-Україна” також активно працює в цій сфері, зокрема через ініціативу UkraineWorld, в рамках якої була створена мережа міжнародних експертів та журналістів, які займаються українською тематикою. Завдяки команді #UkraineWorld регулярно з’являються якісні журналістські матеріали та відбувається постійний обмін актуальною інформацією про Україну англійською мовою.  

Володимир Єрмоленко (нар. 1980) - директор європейських проектів “Інтерньюз-Україна”, філософ, журналіст, доктор політичних досліджень (Франція), ведучий програми Громадське.Світ, викладач Києво-Могилянської академії. В “Інтерньюз-Україна” працює з 2008 року. 

Контакти

  • Інтерньюз-Україна
  • [email protected]
  • (044) 458-44-40
  • 501-92-03
  • http://internews.ua/
  •  https://www.facebook.com/internewsukraine
  •  https://twitter.com/internewsua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.