bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську відбулась прес-конференція щодо захисту прав постраждалих від домашнього насильства
07.05.2018

Особи, постраждалі від домашнього насильства, є самостійною категорією суб'єктів, які мають право на отримання гарантованої державою безоплатної правової допомоги. 

Зустріч, яка відбулася у Краматорському Антикризовому медіа-центрі, була організована спільно Регіональним центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги в Донецькій і Запорізькій області та Краматорським місцевим центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги. У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Донецькій і Запорізькій області Павло Наливайко, директор Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Харенко, заступник директора Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Рябуха, координатор з питань гуманітарного реагування в Донецькій області Фонду народонаселення ООН Тетяна Столяренко, інспектор зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Краматорська і Слов’янська Наталя Бокова.              

Учасники прес-конференції охарактеризували сучасний стан захисту прав жертв домашнього насильства, його структуру й особливості. Запропонуювали свої шляхи вирішення проблеми.                                                                                  

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити шляхи вирішення проблеми насильства в сім’ї, спільно опрацювати механізми захисту людей, які страждають від домашнього насильства,- зазначив Павло Наливайко. – В суспільстві існує таке уявлення, що ця проблема стосується тільки жінок, але це не так. Від домашнього насильства у низці випадків можуть страждати діти, люди старшого віку, інколи – батьки молодиків віком від 17-18 років, які вчиняють економічне й фізичне насильство. Наше завдання – якомога повніше поінформувати людей щодо того, як саме їм належить захищати свої права, яким є правовий механізм захисту у таких випадках, куди необхідно звертатися».          

Особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть звертатися зокрема у Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, - на цьому наголошували учасники зустрічі в Антикризовому медіа-центрі.                                                                            

Директор Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Харенко звернула увагу насамперед на практичний аспект надання правової допомоги постраждалим від різних видів побутового насильства:

«Люди повинні знати, як саме їм необхідно діяти у випадках, якщо відносно них чиниться домашнє насильство. Адже офіційна статистика відображає далеко не всю картину, що стосується цього явища. Найбільш поширені питання, які турбують постраждалих: що робити, куди звертатися, як діяти задля захисту своїх прав».

Учасники прес-конференції навели низку прикладів із юридичної практики, тлумачення яких дозволить жертвам побутового насильства активніше захищати свої права у конкретних випадках вчинення щодо них протиправних дій. Також присутні наголосили на необхідності консолідувати зусилля щодо не тільки протидії, але й попередження ситуацій, пов’язаних із побутовим насильством.

Повне відео на прес конференцію можна передивитись за посиланням

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги: 

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62 

Торецьке бюро правової допомоги - м. Торецьк, вул. ГероївПраці, 3, тел.: (099) 478-67-48, 

Костянтинівське бюро правової допомоги - м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72 

Дружківське бюро правової допомоги - м. Дружківка, вул. Короленка, 1, тел.: (095) 926-42-07, 

Добропільське бюро правової допомоги - м. Добропілля, вул. Незалежності, 35, тел.: (095) 209-70-74, 

Слов’янське бюро правової допомоги - м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63 

Бахмутське бюро правової допомоги - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, тел.: (050) 654-76-61, 

Авдіївське бюро правової допомоги - м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78, 

Лиманське бюро правової допомоги - м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64, 

Олександрівське бюро правової допомоги - смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Контакти

  • Регіональний центр з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях
  • [email protected]
  • (061) 224-44-50
  • http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.