bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної політики ЄС за квітень 2018 року
07.05.2018

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за квітень 2018 року.

У квітні на завершальний етап нормотворчості вийшли чотири законодавчі ініціативи у сфері поводження з відходами, які розроблялися на виконання Плану дій щодо циркулярної економіки. 19 квітня Європейський Парламент уже прийняв ці зміни і найближчим часом очікується їх схвалення Радою ЄС для остаточного набуття ними чинності. Окрім того, у сфері поводження з відходами відбулась низка інших заходів: прийнято технічні рекомендації щодо проведення класифікації відходів, розглянуто звіт із дотримання законодавства ЄС про вміст сірки у судновому паливі, проведено комітетські слухання з проблем використання пластику. У розвиток проблематики поводження з відходами у «Темі місяця» розглядається питання попередження утворення відходів в ЄС.

У квітні громадські організації опублікували свою оцінку імплементації Пташиної та Оселищної директив у державах-членах ЄС, проводилося громадське обговорення проекту плану діяльності Європейського хімічного агентства та ухвалено рішення щодо визнання незаконності збільшення лісозаготівлі у польській частині Біловезької Пущі.

Квітень відзначився масштабною діяльністю у кліматичній сфері. Міністри семи держав-членів ЄС звернулися із заявою про необхідність зростання рівня прагнень як ЄС, так і його членів, у кліматичній сфері; представники європейських інституцій підтримали міжнародні заходи щодо зменшення викидів парникових газів від морських міжнародних перевезень; продовжився політичний діалог між ЄС та Китаєм щодо торгівлі викидами. Відбулися зміни і в нормотворчій діяльності стосовно енергоефективності будівель, виконання цілей і завдань Паризької угоди, підтвердження екологічності та безпечності легкових автомобілів. Опубліковані попередні дані про викиди вуглекислого газу від легкових автомобілів.

У рубриці «Корисно знати» розміщено короткий огляд принципу інтеграції екологічних питань у політику ЄС та подано стислу інформацію про Програму LIFE - фінансовий інструмент ЄС для підтримки діяльності у сфері довкілля та клімату.

Завантажити огляд у форматі pdf можна за посиланням.

Архів оглядів.

Огляд підготовлено в рамках проекту «Сприяння європейським реформам у сфері довкілля і зміни клімату», який реалізує Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» спільно із Експертно-дорадчим центром «Правова аналітика» за сприяння Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» та Експертно-дорадчого центру «Правова аналітика» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля»
  • [email protected]
  • +380 32 242 22 84
  • +380 95 898 67 26

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.