bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську відбулась прес-конференція щодо захисту прав постраждалих від домашнього насильства
03.05.2018

Особи, постраждалі від домашнього насильства, є самостійною категорією суб'єктів, які мають право на отримання гарантованої державою безоплатної правової допомоги. 

Зустріч, яка відбулася у Краматорському Антикризовому медіа-центрі, була організована спільно Регіональним центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги в Донецькій і Запорізькій області та Краматорським місцевим центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги. У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Донецькій і Запорізькій області Павло Наливайко, директор Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Харенко, заступник директора Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Рябуха, координатор з питань гуманітарного реагування в Донецькій області Фонду народонаселення ООН Тетяна Столяренко, інспектор зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Краматорська і Слов’янська Наталя Бокова.              

Учасники прес-конференції охарактеризували сучасний стан захисту прав жертв домашнього насильства, його структуру й особливості. Запропонуювали свої шляхи вирішення проблеми.                                                                                  

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити шляхи вирішення проблеми насильства в сім’ї, спільно опрацювати механізми захисту людей, які страждають від домашнього насильства,- зазначив Павло Наливайко. – В суспільстві існує таке уявлення, що ця проблема стосується тільки жінок, але це не так. Від домашнього насильства у низці випадків можуть страждати діти, люди старшого віку, інколи – батьки молодиків віком від 17-18 років, які вчиняють економічне й фізичне насильство. Наше завдання – якомога повніше поінформувати людей щодо того, як саме їм належить захищати свої права, яким є правовий механізм захисту у таких випадках, куди необхідно звертатися».          

Особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть звертатися зокрема у Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, - на цьому наголошували учасники зустрічі в Антикризовому медіа-центрі. 

Директор Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Харенко звернула увагу насамперед на практичний аспект надання правової допомоги постраждалим від різних видів побутового насильства: «Люди повинні знати, як саме їм необхідно діяти у випадках, якщо відносно них чиниться домашнє насильство. Адже офіційна статистика відображає далеко не всю картину, що стосується цього явища. Найбільш поширені питання, які турбують постраждалих: що робити, куди звертатися, як діяти задля захисту своїх прав».

Учасники прес-конференції навели низку прикладів із юридичної практики, тлумачення яких дозволить жертвам побутового насильства активніше захищати свої права у конкретних випадках вчинення щодо них протиправних дій. Також присутні наголосили на необхідності консолідувати зусилля щодо не тільки протидії, але й попередження ситуацій, пов’язаних із побутовим насильством.

Повне відео на прес конференцію можна передивитись за посиланням

Контакти

  • Регіональний центр з надання БВПД в Донецькій і Запорізькій області
  • [email protected]
  • (061) 224-44-50
  • http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.