bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рівнянок навчали писати проекти
19.04.2018

Головні аспекти проектного менеджменту стали темою чергового тренінгу «Основи планування та написання проектів», в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей», що організовує ГО «Єдність». Тренеркою виступила Людмила Самчук - координаторка проектів, консультантка з написання проектів.

- Проект, є ключовим моментом для успішного пошуку рішення вашої проблеми та можливого отримання фінансування для цього. З точки зору донора, однією з найважливіших речей є те, що проект має вирішити конкретну проблему у конкретній сфері. Немає проблеми, немає проекту. Проблема, це фундамент, на якому будується заявка. Саме тому розробку концепції і проекту слід починати з ідентифікації та точного визначення (формулювання) проблеми, - розповіла Людмила Самчук.

Впродовж тренінгу Людмила Самчук навчила визначати проблеми, аналізувати їх та шукати алгоритм дій, аби її вирішити. Наступним кроком є розробка бюджету. Проте написання бюджету починається не з цифр, а з цілей і планів проекту.

- При оцінці проекту бюджету варто пам’ятати, що він повинен бути реалістичним, економічно ефективним та включають в себе витрати: понесені тільки під час реалізації проекту, необхідні для реалізації проекту, відповідно до вимог чинного податкового та соціального законодавства, які є обґрунтованими, виправданими та відповідають вимогам раціонального управління фінансами, зокрема щодо економічності та ефективності, - наголошує тренер.

Учасниці отримали практичні поради щодо планування та написання проектів та покрокові дії на кожному етапі.

Проект покликаний виховати лідерок, які мають бажання та реалізовувати проекти, здатні змінити майбутнє свого міста!

Тренінг здійснюється в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Організатор тренінгу - ГО “Єдність”
Партнер проекту – ГО «Спілка жінок Куликівщини»

Контакти

  • ГО «Єдність»
  • [email protected]
  • +38 (093) 004-46-04
  • +38 (066) 825-51-75
  • +38 (097) 405-33-95
  • ngo-ednist.com.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.