bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Клуби Активної Громади» об’єднують громадян з різних куточків України
17.04.2018

У 14-ти українських містах відкрилися «Клуби Активної Громади», що діятимуть на постійній основі, об’єднуючи активних громадян для розвитку свого міста. «Клуб Активної України Громади» – неформальна платформа для спілкування, навчання, розвитку креативних навичок, зародження ідей впровадження реформ та розвитку населених пунктів в цілому.

На сьогодні систематично засідання проводяться у 14 містах. Серед них Добропілля, Житомир, Жмеринка, Кам’янець-Хмельницький, Кропивницький, Полтава, Рубіжне, Рівне, Скадовськ, Суми, Ужгород, Хмельницький, Чернівці, Ужгород.

Клуб Активної Громади (1)

До участі у клубах запрошують депутатів місцевих та обласних рад, їх помічників, представників ГО, експертів, активних громадян, бізнесменів, студентів та всіх, хто хоче розвивати своє місто.

Модератором та організатором зустрічей виступає координатор/ка ВІ «Активна Громада» у відповідному місті. Тому, звернувшись до них, можна дізнатися дату зустрічі й тему чергового засідання Клубу.

Організатори Клубу заздалегідь анонсують тему засідання, запрошують спікерів для того, щоб учасники могли отримати ґрунтовну та актуальну інформацію.

За словами регіонального координаторки Наталії Малиновської, на засіданнях у Рівному вже піднімалися теми впровадження публічних консультацій як інструменту участі громади.

«Ми також презентували ресурс «Ваша думка», обговорювали питання, які варто було б виносити на публічні консультації, задля того, аби кожен громадян мав змогу вплинути на прийняття рішення. Ще однією з тем засідань були вибори та виборче законодавство, а саме новації, що пропонуються у проектах законів про виборчий кодекс Учасники», - додала Наталія.

Клуб Активної Громади (2)

Засідання Клубу – це не нудні лекції й тонни інформації. Це збори у форматі тренінгів, презентацій, майстер-класів, виступів успішних мешканців міста та України, експертів, обговорень проблем міста і впровадження реформ.

Детальніше про засідання можна дізнатися в регіональних координаторів, контакти яких розміщені на сайті Інституту «Республіка» у розділі  - регіональні представництва.

Примітка. Клуби діють у межах проекту «Активна Громада: право вибору», що реалізовується у 30-ти населених пунктах України. Даний проект впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

  • Інститут «Республіка»
  • [email protected]
  • +38 (097) 394 32 15
  • (095) 044 76 00
  • http://inrespublica.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.