bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС
04.04.2018

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує увазі читачів випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за березень 2018 року.

У березні Європейська Комісія приділила увагу проблемам реєстрації, оцінки, авторизації та обмеження хімічних речовин на ринку ЄС, впорядкуванню законодавства з використання стійких органічних забруднювачів. Європейське хімічне агентство запустило нову веб-сторінку «Хімічні речовини у нашому житті».

Реалізовано низку заходів, спрямованих на впровадження механізмів дотримання як екологічного законодавства ЄС, так і міжнародних зобов’язань ЄС та його держав-членів. 

Акцентовано зусилля на переході ЄС до сталого розвитку, зокрема, підготовлено аналітичний Звіт про перспективи та виклики переходу до сталого та низьковуглецевого майбутнього. Багатостороння платформа щодо впровадження Цілей сталого розвитку звернулася до європейських інституцій щодо пріоритетності фінансування заходів зі сталого розвитку у майбутньому бюджеті ЄС.

У кліматичній сфері досягнуто згоди стосовно майбутнього правового регулювання моніторингу та звітності щодо викидів СО2 та споживання палива новими важкими транспортними засобами, посилено увагу до проблем фінансування сталого розвитку, кліматичних заходів та заходів переходу до безвуглецевої економіки, а також необхідності ухвалення нової довгострокової кліматичної стратегії ЄС.

В експрес-матеріалі пропонуємо стислу інформацію про політику ЄС щодо якості повітря та розглядаємо один із важливих принципів права ЄС - принцип субсидіарності.

Темою місяця є механізм захисту здоров’я людей та довкілля від впливу хімічних речовин, встановлений Регламентом ЄС про реєстрацію, оцінку, авторизацію і обмеження хімічних речовин та препаратів.

Завантажити огляд у форматі pdf можна за посиланням.

Огляд підготовлено в рамках проекту «Сприяння європейським реформам у сфері довкілля і зміни клімату», який реалізує Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» спільно із Експертно-дорадчим центром «Правова аналітика» за сприяння Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» та Експертно-дорадчого центру «Правова аналітика» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

 

Контакти

  • Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля»
  • [email protected]
  • +380 32 242 22 84
  • +380 95 898 67 26

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.