bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учні у школах розпочинають вивчати англійську мову за допомогою цифрових технологій
03.04.2018

30 березня 2018 року було надано старт навчання в школах м. Києва англійської мови за інноваційною моделлю змішаного навчання (blended learning), який поєднує класичне навчання із викладачем в класі та цифрові технології на базі наймасовішої освітньої платформи в Україні «Lingva.Skills» (www.lingva.ua).

Інноваційна модель змішаного навчання запроваджується в рамках проекту «#Київ заговорить англійською», який переміг у Громадському Бюджеті Києва.

Під час Конференції  "Запровадження моделі blended learning з англійської мови у навчальних закладах Києва" із представниками всіх загальноосвітніх закладів м. Києва було представлено дану технологію наживо.

«Вільне володіння англійською мовою дуже важливе у сучасному світі, який глобалізується, саме тому у Концепції Нової Школи якісному навчанню англійській мові ми приділяємо особливу увагу» - сказав Заступник Міністра освіти та науки України Юрій Рашкевич – «Дуже приємно, що Україна рухається в ногу з часом, оскільки найсучасніша модель змішаного навчання, яка застосовується у провідних навчальних закладах світу, наразі  вперше буде масово запроваджена в українських школах для вивчення англійської мови. Онлайн платформа Lingva.Skills, на базі якої буде відбуватись навчання, отримала ухвали від відповідних структур МОН для застосування у школах та її вже активно використовують понад 1 000 навчальних закладів з усіх регіонів України».

«Столична влада завжди відкрита та активно підтримує ефективні інноваційні проекти. Це показово, що власна українська освітня технологія, яка не запозичена за кордоном, народилась саме у нашому місті. Отже, від сьогодні школярі м. Києва зможуть не просто вивчати англійську, а саме заговорити англійською мовою і це буде добрий сигнал для всієї країни, адже кращі зміни починаються саме з Києва!» - зауважив Заступник міського голови, який курує питання освіти.

Професор Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Ірина Дрозд повідомила: «Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка спільно із іншими провідними ВНЗ України у 2016 році прийняли рішення провести науковий експеримент та створити на своїй базі Робочу групу з питань розробки методології змішаного навчання (blended learning) англійській мові з використанням технології онлайн платформи «Lingvа.Skills» та її впровадження у освітній процес. Цей експеримент виявився вдалим і його результатом стала система, яка наразі повністю готова для масового запровадження у навчальні заклади».

У свою чергу, Голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти України Станіслав Куценко сказав: «Ми сподіваємось, що запровадження моделі змішаного навчання англійській мові у школах м. Києва пройде успішно і незабаром школи всієї України будуть використовувати цю технологію під час викладання англійської, і наші діти вже не будуть мати тих проблем, з якими стикались ми під час навчання: начебто і вчиш мову, начебто щось знаєш, а використовувати не можеш. Саме тому, ми робимо все, щоб втілити у життя нашу місію: Україна заговорить англійською!

 

Віталій Зубков, провідний психолінгвіст, автор онлайн платформи «Lingva.Skills»: «У середині 2016 року ми розробили Соціальний проект вивчення англійської мови «Lingva.Skills», який надає можливість українцям вивчати англійську мову он-лайн за стандартами ЄС. І за результатами Всеукраїнського соціологічного дослідження, яке проводилось за сприяння Благодійного Фонду «Відродження» у минулому місяці, щодо користування українцями он-лайн сервісами, наш проект посів перше місце за популярністю серед всіх освітніх проектів в Україні. Цей результат надихнув нас на створення інноваційної моделі змішаного навчання вивчення англійської мови і тепер ми раді, запровадити цей метод у навчальних закладах, який стане відмінним помічником для викладачів, а учні отримують індивідуального репетитора з англійської мови, який поруч 365 днів на рік, 7 днів на тиждень та 24 години на добу. Також поруч з онлайн платформою ми створюємо додаткові інструменти для додаткового вичення, такі як Lingva.Inform, щоденно викладаємо корисну інформацію в телеграм-канал Lingva.Skills https://t.me/lingvaskills».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.