bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Імплементація Угоди про асоціацію може йти різними шляхами
23.03.2018

Імплементація Угоди про асоціацію може йти різними шляхами: (1) її можуть здійснювати державні органи, які зобов’язані це розбити відповідно до Угоди, (2) через громади, (3) на рівні екологічно свідомих людей.

Таку цікаву думку висловила одна з учасниць круглого столу “Імплементація екологічної складової Угоди про асоціацію: регіональний вимір (для Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей”.  І справді, часто люди на місцях готові втілювати корисні й цікаві ініціативи та використовувати європейські підходи навіть без відповідного національного законодавства, прийнятого з метою апроксимації до законодавства ЄС у сфері довкілля. Це і питання відходів, і охорони природи, і громадської експертизи.

Тим не менше, очікування, що Угода про асоціацію запрацює не на рівні документів, а на рівні реальних дій, в регіонах досить високі. Вони приміряють застосування європейських директив до можливості вирішення своїх місцевих екологічних проблем – забруднення води, якість атмосферного повітря, відходи. Тому регіони потрібно слухати і чути, а для цього потрібні дієві механізми, які б зробили залучення місцевих органів влади, громад, громадськості реальним й ефективним, а не формальним і показовим. Перед нами стоїть багато викликів на шляху імплементації екологічної складової Угоди про асоціацію на регіональному рівні і роботи попереду ще дуже багато.

Ці та інші питання 22 березня 2018 року обговорювали представники влади, громадськості, ЗМІ, науковці під час круглого столу “Імплементація екологічної складової Угоди про асоціацію: регіональний вимір (для Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей”. Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля” дякує усім учасникам за плідну дискусію, а доповідачам – за цікаві виступи.

    

Захід проводився в рамках проекту «Просування реформ в регіони», що впроваджується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з Європейською правдою за сприяння Європейського Союзу.

Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу.

Контакти

  • Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля”
  • [email protected]
  • (032) 242-22-84
  • http://www.rac.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.