bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Від мрії до реальності: молодіжний центр «Кузня української інтелігенції»
09.03.2018

Рік тому  ми студенти-історики ДНУ ім. Олеся Гончара Стрижко Глібта та Селезньова Ірина поставили собі амбітну ціль перетворити читальний зал гуртожитку на молодіжний центр. На старті мали пусте приміщення з голими стінами, доступ в яке студентам був обмежений, сьогодні там знаходиться молодіжний центр «Кузня української інтелігенції».
Як нам це вдалось?
Візуалізувати наш задум допоміг ще один студент-історик - Сашко Підгайний. Згодом ми оформили його як проект і почали з домовленостей з адміністрацією гуртожитку, а вже 9 березня оголосили про краудфандингову компанію зі збору кошів для втілення нашого задуму. Не варто тут згадувати Спільнокошт чи biggggidea.com ми хотіли екстриму, тому це була просто карта «Приват Банку».

Майже шість місяців ми працювали над внутрішнім оформленням простору: встановили освітлення, змайстрували лавки з піддонів, зібрали нову україномовну та англомовну бібліотеку, яка на сьогодні налічує вже понад 550 примірників! Співпрацювали з органами місцевого самоврядування та обласної адміністрації, шукали спонсорів і меценатів, залучали друзів і знайомих і навіть долучали релігійну громаду. Набирались досвіду, спілкуючись з ініціаторами подібних ініціатив міста і всієї країни, а також з колегами з Естонії, Литви та Латвії.
02 вересня 2017 року відбулось урочисте відкриття молодіжного центру, відтоді молодь міста має безкоштовний простір для проведення змістовного дозвілля. У нас можна цікаво провести час, беручи участь в культурно-освітніх заходах, спілкуючись з однодумцями, можна попрацювати за комп’ютером, почитати книжки, випити чаю чи кави. Заходи проводяться найрізноманітніших форматів, це і тренінги, і майстер-класи, лекції, англомовні клуби, поетичні, акустичні і українсько-литовські культурні вечори, тематичні перегляди кінофільмів та футболу, вечори гри в настільні ігри та професійну мафію, святкування Геллоуіну, турніри з настільного тенісу і шахів, презентації міжнародних можливостей для молоді, віртуальні екскурсії містом і багато іншого.

Сьогодні святкуємо рік від початку роботи над проектом, рік за який мрія перетворилась у реальність! Ми вже маємо значні перемоги. Молодіжний центр «Кузня української інтелігенції» входить до Асоціації молодіжних центрів України. Кузня української інтелігенції ввійшла до 10-ки переможців і визнана кращою практикою молодіжної роботи в сфері організації змістовного дозвілля молоді у 2017 рік. Кузня стала лауреатом обласного конкурсу «Студент року Дніпропетровщини» у номінації «Унікальна номінація року». І також ми стали фіналістами всеукраїнського конкурсу соціальних проектів «Social Project Awards».

Про якісні показники нашої роботи можна дізнатись з інфографіки (зображення - нижче)

Мрійте і втілюйте свої мрії в життя!

Матеріал підготувала співзасновниця Молодіжного центру «Кузня української інтелігенції» Селезньова Ірина

Контакти

  • Селезньова Ірина 097-127-45-95
  • Молодіжний центр «Кузня української інтелігенції»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.