bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС
05.03.2018

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за лютий 2018 року.

У лютому Європейська Комісія розпочала процедуру перегляду Директиви про питну воду. Покращення якості питної води, забезпечення кращого доступу громадян до питної води та інформації про неї завжди є на порядку денному ЄС, тому цьому питанню присвячена «Тема місяця».

Європейські інституції розглянули питання посилення законодавства ЄС у сфері поводження з відходами, зокрема, з побутовими відходами та відходами упакування, виконання законодавства ЄС з екодизайну. Увага приділялася фактичному впровадженню принципів циркулярної економіки, виконанню програмних документів в екологічній сфері, посиленню ролі інституцій у досягненні цілей та завдань екологічної політики ЄС. 

Європейський Парламент створив спеціальний комітет з вивчення процедури погодження використання в ЄС пестицидів та ініціював політичний процес заборони у світі тестування косметики на тваринах.

У кліматичній сфері схвалені нові правила Європейської системи торгівлі викидами, ухвалені висновки з кліматичної дипломатії та затверджено інвестиційний пакет для підтримки переходу Європи до низьковуглецевої та циркулярної економіки.

В експрес-матеріалі пропонуємо стислу інформацію про Програму дій з навколишнього середовища до 2020 року та розглядаємо один із важливих принципів права ЄС – принцип пропорційності.

Завантажити огляд у форматі pdf можна за посиланням.

Огляд підготовлено в рамках проекту «Сприяння європейським реформам у сфері довкілля і зміни клімату», який реалізовує Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» спільно із Експертно-дорадчим центром «Правова аналітика» за сприяння Європейського Союзу в рамках проекту «Громадська синергія».

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» та Експертно-дорадчого центру «Правова аналітика» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу .

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.