bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

НГО України. Які ми є та якими будемо
02.03.2018

Громадська мережа «СВОЇ» спільно з ГО «Простір можливостей» провели опитування серед організацій громадянського суспільства. Респондентами стали 32 організації різних етапів розвитку, регіонів діяльності та напрямків активностей. Опитування було покликане вивчити, чим живуть організації для того, щоб передбачити як може розвиватися сектор.

Нажаль, опитування показало, що більше половини організацій (65,6%) вважають, що працюють в умовах конкуренції та ситуативного партнерства в громадському секторі. Це негативне явище, адже партнерство - найкращій спосіб вирішити суспільні проблеми. Саме в громадському секторі найкраще працює принцип синергії та правило “1+1 це 11”.

Практично всі організації (96,9%) заявили, що підтримують відкритість та прозорість в діяльності. Однак, не було надано однозначних відповідей на питання, яка саме інформація має оприлюднюватися. Одні зазначали, що вся, чим потенційно порушували, як мінімум, законодавчі вимоги щодо захисту персональних даних. Інші вважали, що лише фінансова звітність і тому були далекими від відкритості і прозорості. А ми запланували підготувати окремі роз’яснення щодо прозорості, спираючись та юридичні висновки та закордонні практики.

Важливим є розуміння у респондентів необхідності контролювати і регулювати громадський сектор (у 62,5% опитаних). Однак, за правилами, які організації самі для себе встановлять. Такі процеси самостійного визначення внутрішніх правил носять назву саморегулювання. Саморегулювання розвинуто в цивілізованих країнах і український громадський сектор поступово має прийти до цього.  

Щодо основних проблем організацій 48% опитаних зазначили про недостатність знань з питань управління і розвитку, відсутність стратегій та планів розвитку, неузгодженість дій, недоліки комунікацій в організації та порядку прийняття рішень, серед головних потреб - потреби у фінансуванні.

Повний звіт можна знайти за цим посиланням.

Доєднатись до другого етапу опитування можна, заповнивши анкету.

Контакти

  • Громадська мережа «СВОЇ»
  • ГО «Простір можливостей»
  • [email protected]
  • 0-800-215-911
  • https://www.facebook.com/place.of.opportunities/
  •  https://svoyi.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.