bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні стартує програма безкоштовного наставництва від бізнесу для громадських активістів
27.02.2018

Громадські організації та проекти, соціальні підприємці та некомерційні ініціативи тепер зможуть безкоштовно отримати професійні послуги або експертну допомогу від корпоративного сектору. Для цього створено Pro bono club Ukraine, що є учасником всесвітнього руху Pro Bono. Ініціаторами створення програми стали: група Aspen-16, одеський меценат Єгор Гребенников, центр соціальних ініціатив Impact Hub Odessa і програма MakeMeBetter.

Концепція рro bono (лат. pro bono publico — для спільного блага) — це безоплатна професійна та експертна допомога, яка здійснюється для суспільного блага. Така допомога є поширеною в європейських країнах та Америці. Прикладом успішної діяльності є фонд Taproot Foundation. З його допомогою у громадський сектор було інвестовано знань та послуг професіоналів на суму $152,824,019.

«Невелика підтримка зі сторони компанії чи експертів може допомогти громадським активістам швидше і ефективніше досягти своєї мети. Наприклад, розповісти громаді про необхідність сортування сміття, безпеку донорства в Україні, розробити якісну кампанію для підтримки безпритульних тварин, або налаштувати сайт так, щоб збирати пожертви на ліки хворим дітям» — прокоментував необхідність створення клубу Єгор Гребенніков.

Ініціатива відкриє нові можливості для побудови ефективних соціальних моделей взаємодії бізнесу і суспільства. Рro bono активності допоможуть фахівцям компаній чи корпорацій урізноманітнити нестандартними та суспільно-корисними задачами звичну роботу. Працівники, не змінюючи робоче місце, отримають можливість реалізуватися у новій сфері. Кожний соціальний проект, до якого долучається компанія чи корпорація, — це не лише піар із розміщенням логотипів або спонсорство продукцією. Це яскрава історія, яка демонструє цінності компанії. Вона запам’ятається значно краще, ніж рекламні постери!

Програма базується в Києві, проте як учасники, так і наставники можуть брати участь незалежно від міста, в якому знаходяться. Основний формат роботи передбачається через онлайн зустрічі.

Щоб стати учасником необхідно чітко визначити та сформулювати свій запит на наставництво і заповнити форму на сайті. Відбір учасників здійснюється на основі потреби у такому наставництві, готовності виділяти на це час та інші ресурси і розуміння важливості pro bono допомоги для своєї організації, чи проекту.

Контакти

  • probono.org.ua
  • Pro bono club Ukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.