bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Судді та працівники судів Донецької області покращили навички спілкування з людьми з інвалідністю
23.02.2018

ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя», 19-21 лютого 2018 року в містах Бахмут та Краматорськ провела три тренінги для судових адміністраторів та суддів на тему «Вдосконалення комунікаційних навичок у роботі з людьми з інвалідністю».

Програма тренінгів  була розроблена Національною школою суддів (НШСУ) у співпраці з РГБФ «Право і демократія». Участь в заходах взяли працівники та судді Апеляційного суду Донецької області, Донецького окружного адміністративного суду, Донецького апеляційного адміністративного суду, Артемівського та Слов’янського міськрайонних судів, Джержинського, Краснолиманського, Краматорського та Дружківського міських судів.

Участь у заходах в якості тренерів взяли Тетяна Соловйова, експерт з питань медіації та Наталія Валієва, тренер ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу». Під час тренінгів, учасники розглянули питання правового статусу людей̆ з інвалідністю, комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю, фізичну доступність будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення в Донецькій області.

Учасники розглянули як практичні, так і теоретичні кейси в сфері спілкування та роботи з людьми з інвалідністю. Також учасники на конкретних прикладах обговорили результати моніторингу доступності судових установ для людей з інвалідністю, який провела ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в 14 судах Донецької області в жовтні-листопаді 2017 року.

«Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Додаткові відомості про програми USAID можна отримати у Відділі інформації та зв’язків з громадськістю USAID за телефоном +38(044)521-5741, на Інтернет-сторінці http://ukraine.usaid.gov або у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine .

Програма USAID «Нове правосуддя» реалізується з жовтня 2016 р. і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проектів USAID «Україні: верховенство права» та «Справедливе правосуддя». Мета програми – надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, адвокатській спільноті, правничим колам, громадському суспільству, ЗМІ та громадянам у створенні умов для функціонування незалежної, підзвітної, прозорої та ефективної системи правосуддя, яка забезпечує верховенство права, та у боротьбі з корупцією. Детальнішу інформацію про програму можна отримати на Інтернет-сторінці: www.newjustice.org.ua та за телефоном +38(044)581-3303».

Контакти

  • ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу»
  • [email protected]
  • 093 507 7695
  • https://www.facebook.com/ngoddda/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.