bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Маріуполі громадськість вивчала механізми виявлення конфлікту інтересів
20.02.2018

17 лютого 2018 року у місті Маріуполь відбувся тренінг на тему «Конфлікт інтересів державних службовців: механізми виявлення та протидії» в рамках Антикорупційної школи «Відкрий бюджет свого міста», який провела Наталія Заболотна, правозахисниця, голова правління ГО «Народний захист» (м. Запоріжжя). Організатором заходу виступила громадська організація «Інститут розвитку та соціальних ініціатив». 

Тренінгом було охоплено вивчення поняття конфлікту інтересів, яке включає в себе законодавчу базу, основні поняття і загальні норми. Також було приділено увагу темі запобігання конфлікту інтересів в роботі місцевої влади. Особливий інтерес учасників викликав огляд успішних кейсів протидії конфлікту інтересів на місцевому рівні. Також під керівництвом тренерки для засвоєння отриманих теоретичних знань були виконані практичні вправи, а результатом роботи стала презентація групових проектів та їх оцінка.

«Інститут конфлікту інтересів набуває особливого значення насамперед як засіб протидії корупції. Як свідчить світова практика, одним із дієвих превентивних антикорупційних заходів на державній службі у сфері протидії корупції є врегулювання конфлікту інтересів. Проблема вирішення конфлікту інтересів у системі державної служби, так само, як і проблема протидії та боротьби з корупцією, вимагає окрім нової нормативно-правової бази, системних та узгоджених дій усіх секторів суспільства. Ефективність застосування законодавства про конфлікт інтересів залежить від того, наскільки буде зрозумілим визначення конфлікту інтересів. Це визначення має адекватно відображатися у свідомості громадськості та впливати на мотивацію дій державних службовців до стандартів антикорупційної службової поведінки в ситуаціях з корупційними ризиками, забезпечуючи нетерпимість до корупції та спонукаючи до ухвалення соціально-схвалюваних рішень», - зазначив керівник проекту Сергій Кошель.

Контакти

  • ГО «Інститут розвитку та соціальних ініціатив»
  • [email protected]
  • https://www.facebook.com/ngo.irsi/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.