bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харкові громадські активісти вчилися медіаграмотності
20.02.2018

17 лютого 2018 року в приміщенні Хабу соціальної активності «Студія 42» відбувся тренінг «Медіаграмотність для активістів», організований за ініціативи ГО «Харківський правозахисний альянс» у межах проекту «Громадська кампанія з підвищення медіаграмотності мешканців Харківщини як інструмент протидії дезінформації та перешкоджання дестабілізаційним заходам в регіоні в умовах військового конфлікту».

Тренером заходу став Артем Коновалов, програмний директор Центру розвитку громад, співзасновник Хабу Соціальної активності, організатор Наукових пікніків у Харкові.

Учасники тренінгу отримали важливі знання щодо інструментів зі стратегічного спілкування, під час інтерактивів та практичних занять розробили звернення до цільової аудиторії та отримали багато інших практичних навичок, які дають можливість аналізувати й критично оцінювати інформацію з різних типів медіа.

«Завдання медіаграмотності полягає у трансформації медіаспоживання в активний та критичний процес, допомагаючи людям краще усвідомити потенційну маніпуляцію, а також допомогти зрозуміти роль мас-медіа і ЗМІ у формуванні громадської думки. Такі два життєво необхідних навики сьогодення, як критичне мислення та медіа грамотність, що допоможуть уникнути маніпуляції, ті складові, яких українцям дуже бракує. Уміння критично мислити в повсякденному житті — визначальне у ХХІ столітті і громадянам необхідно виробляти в собі інформаційну «імунну систему». Нажаль в Україні не приділяється належна увага медіаосвіті на державному рівні. Практично всі проекти, пов’язані з впровадженням медіаграмотності у навчальний процес, — це ініціативи громадських активістів, медіаекспертів, окремих педагогів. Саме тому медіаграмотність - важлива складова громадської діяльності» - висловлює свою думку Артем Коновалов.

Проект “Громадська кампанія з підвищення медіаграмотності мешканців Харківщини як інструмент протидії дезінформації та перешкоджання дестабілізаційним заходам в регіоні в умовах військового конфлікту” реалізується ГО “Харківський правозахисний альянс” за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

  • ГО “Харківський правозахисний альянс”
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.