bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Взаємо-дія» на «Території розвитку 8» набирає обертів
15.02.2018

01-04 лютого 2018 в рамках програми «Територія розвитку» відбувся семінар «Взаємо-дія», який зібрав 20 активістів зі всієї України, що реалізують соціально-важливі проекти в своїх локальних громадах. 
 
 
За підсумками попередніх семінарів програми «Територія розвитку 8» з двох груп та понад 40 учасників було сформовано єдину групу активістів.
 
 
На «печа-кучі» учасники представили свої оновлені справи, поділились труднощами та успіхами, які відбулись та змінами особисто в собі. 
 
 
На початку семінару прозвучав важливий меседж: проект варто розглядати не як окрему дефініцію, а через призму власного життя. Тут діють спільні закони, що базуються на ціннісних орієнтаціях, поглядах, досвіді, сприйнятті та прийнятті себе, особливостях культурного середовища. 
 
 
Учасникам вдалося зрозуміли свою роль у проекті та визначити як працювати у напрямку успіху, не втрачаючи балансу та відчуття наповненості.
 
 
Неабиякий відгук отримало в учасників тема, винесена тренерами на обговорення «Як досягати цілі?». Розібрали актуальні питання: «Що мені заважає діяти?», «Чому я не відчуваю задоволення від власних успіхів?». Дійшли до висновку, що вибір, зроблений нами, може бути не усвідомленим шляхом, а наслідком прагнення відповідати очікуванням оточуючих. 
 
 
Робота в групах зі створення «Карти проекту» дозволило прорахувати ризики та перешкоди, визначити практичні кроки для реалізації зон розвитку,  під іншим кутом розглянути напрямок впровадження ініціатив, зрозуміти кінцеву мету проекту. 
 
 
Важливою  для учасників була зустріч з учасником «Території розвитку 5» Артемом Рудомьоткіним - засновником журналу PROactive та всеукраїнської премії в сфері соціальних проектів Social Project Awards.
 
 
Він як голова правління громадської організації «Нове Майбутнє» поділився власним досвідом реалізації проектів, роботи в команді, перешкодами, з якими довелось зіштовхнутись.
 
 
Яскравим та цікавим досвідом для учасників семінару стало проведення благодійної лотереї - як одного з можливих та ефективних способів фандрайзингу. Гроші збиралися для фінансування одного з проекту учасників семінару «Території розвитку». Під час лотереї наші активісти не тільки надали призи для розіграшу, а й виступили в ролі меценатів лотереї. Треба наголосити, що ведучою вже третьої лотереї в рамках програми виступила учасниця «Території розвитку 6» Олена Кочанова, яка створила відповідний святковий настрій та атмосферу. 
 
 
Отримані кошти від лотереї спільним рішенням було урочисто вручено Тетяні Гармидер з Києва - автору проекту «Особлива подорож». 
 
 
Заключний день семінару дав можливість зрозуміти, що філософія кожного активіста базується на спільному бажанні вирішити проблеми в локальних громадах. 
 
 
Проект реалізується за підтримки Фонда Ч. Ст. Мотта.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.