bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освітня реформа: реалії вчителів і посадовців
12.02.2018

Чому освітня реформа неможлива без зворотнього зв’язку між освітянами та міністерством? Що змінюється у стосунках між владою, школами та громадою з реформою освіти, яку зараз впроваждує Міністерство освіти і науки? Навіщо школі стратегія, і як правильно поставити цілі для розвитку освіти у громаді?

Три місяці аналітикиня центру CEDOS Ірина Когут їздила по всіх областях України в рамках туру “ЗміниТИ” і збирала в освітян їхні погляди та ропозиції щодо реформи освіти. Були курйози, багато невдоволення через погану роботу каналів комунікації від “низів” до “верхів”, але було і дуже багато корисної інформації, якої з центру не видно.

Посилання на відео: 

Співставляючи запити з регіонів та глибоке знання реформи, яку частково сама писала, Когут пояснює, які є ключові та найбільш резонансні зміни і можливості в новому законі “Про освіту”.

Посилання на відео: 

За власної ініціативи окрім діалогу з освітянами в регіонах з приводу реформи Когут у кожному з 23 міст провела також майстер-класи зі стратегування для школи. Новий закон дає можливості для шкіл стати справжніми осередками демократії та будувати громади довкола себе, підкреслює Когут.

Посилання на відео: 

Тур “ЗміниТИ” реалізували ГО “Центр УА” спільно з представниками Міністерства освіти і науки України і Міністерства охорони здоров’я України, експертами коаліції Реанімаційний Пакет Реформ та аналітичного центру CEDOS.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.