bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безоплатна правова допомога Донеччини презентувала результати діяльності у 2017 році
07.02.2018

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях спільно з Маріупольським місцевим центром відзвітувались перед ЗМІ, громадськістю та партнерами за свою діяльність на території Донецької області.

Серед присутніх були представники Управління забезпечення прав людини Національної поліції, Головного управління Національної поліції у Донецькій області, а саме представники превентивної діяльності, управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування, слідчого управління, Мар’їнського відділення поліції. Також представники соціальних служб, юридичних клінік, благодійних фондів та громадських правозахисних організацій, які здійснюють свою діяльність на території Донецької області.

Першою доповідала заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях – Оксана Савицька, яка доповіла про місію та цінності системи БВПД, поділилась досягненнями та розповіла про виклики, з якими довелось стикнутись працівникам центрів Донецької області. Також привела статистику по кількість випадків надання БПД, характеристику клієнтів, питання, з якими звертались клієнти. За 2017 рік Регіональним центром на території Донецької області було видано 5320 доручень для надання БВПД у кримінальних провадженнях. За результатами роботи адвокатів системи БВПД було 5 випадків обрання більш м’якого запобіжного заходу, 22 випадки зменшення обсягу обвинувачення 707 випадків призначення мінімального або більш м’якого покарання, 506 випадків звільнення від відбування покарання та 12 виправдовувальних випадків. Протягом минулого року до місцевих центрів та бюро правової допомоги  Донеччини звернулись 18599 клієнтів, з яких 16075 осіб отримали правові консультації, складено 1037 процесуальних документів та здійснено 1640 представництв у судах.

27544627 548812345484839 1462761664414996602 n

Також Оксана Савицька звернула увагу на результати проведених працівниками Регіонального центру моніторингів діяльності місцевих центрів. За 2017 рік було проведено 5 виїзних спостережень, 67 анонімних анкетувань клієнтів, 512 телефонних опитувань клієнтів щодо роботи місцевих центрів та бюро та проведено 8 досліджень «Таємний клієнт». Узагальнюючи  результати спостережень, середня оцінка компетенції працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги склала 4,9 (за п’ятибальною шкалою), 90%опитаних клієнтів добре оцінюють роботу місцевих центрів та бюро правової допомоги та 100% опитаних рекомендують послуги місцевих центрів та бюро правової допомоги своїм знайомим.

Також присутніх проінформували про завершення ІХ конкурсу з відбору адвокатів, які надають БВПД за результатами якого 40 адвокатів вже у лютому долучаться до системи БВПД на Донеччині.

Наступним доповідав директор Маріупольського місцевого центру з надання БВПД – Олег Батюк, який презентував роботу центру та бюро за 2017 рік, зокрема сповістив про напрямки інформування про систему БВПД, правопросвітницьку роботу, яку здійснюють фахівці центру,напрями співпраці з партнерами зі складу органів місцевої влади, громадських та міжнародних організацій. Так, шляхом домовленостей за рахунок партнерів з УВКБ ООН у звітньому періоді було надруковано  та безоплатно отримано 55,5 тисяч інформаційних тематичних буклетів, які розповсюджуються спеціалістами в рамках заходів. Окрему увагу було акцентовано на функціонуванні дистанційних модулів консультувань на КПВВ «Новотроїцьке», «Мар’їнка» та можливостях вдосконалення їх роботи.

На завершення, присутні мали змогу обговорити хвилюючі питання щодо діяльності центрів БВПД та подальшої співпраці.

 Презентації можна завантажити за посиланням

Контакти

  • Регіональний центр з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях
  • 0-800-213103
  • (061) 224-44-50
  • https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.