bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Брошуру ХІІ Всеукраїнської конференції з питань самоорганізації населення видано друком
29.12.2017

В брошурі містяться результати всеукраїнського дослідження стану соціального капіталу у громадах України та умов для його формування і розвитку, а також матеріали ХІІ Всеукраїнської конференції з питань самоорганізації населення “Інновації щодо громадської участі та розвитку соціального капіталу”.

17-18 листопада 2017 року в Херсоні відбулась ХІІ Всеукраїнська конференція з питань самоорганізації населення, присвячена інноваціям щодо громадської участі та розвитку соціального капіталу у громадах.

На цьому традиційному форумі місцевої демократії зустрілись представники органів державної та виконавчої влади, місцевого самоврядування, лідери громадських організацій, керівники ОСНів (органів самоорганізації населення) України та науковці з усіх регіонів України.

Серед ключових питань на конференції були розглянуті підсумки проведеного в міських та об’єднаних сільських громадах дослідження стану соціального капіталу у сферах міжлюдських та владно-громадських відносин, що проявляються у довірі, солідарності, взаємоповазі, взаємодопомозі, прагненні людей до координації дій і кооперації заради взаємної користі.

При цьому досліджувався вплив на ці відносини норм чинного законодавства, місцевої нормативно-правової бази, громадських утворень, консультативно-дорадчих органів, соціальних мереж, рівня просвітництва населення та професіоналізму державних і муніципальних службовців.

У цілому, за підсумками дослідження та обговорення на конференції визнано, що соціальний капітал у громадах, зокрема у сфері міжлюдських та владно-громадських відносин, перебуває в неналежному стані, що гальмує позитивні перетворення в Україні, блокує вирішення суспільних проблем та зашкоджує безпеці української держави.

На основі проведеного дослідження, а також в ході творчої роботи учасників конференції над механізмами формування соціального капіталу, інформаційного та ресурсного забезпечення його розвитку були вироблені конкретні пропозиції для врахування органами публічної влади усіх рівнів – ВРУ, КМУ, ОДА, КМДА, ОВЦА, органами місцевого самоврядування та ІГС.

Вказані пропозиції містяться у повній версії Аналітичного звіту за підсумками дослідження, який розміщено на сайті Асоціації.

Цей матеріал може бути корисним громадським активістам, працівникам органів публічної влади усіх рівнів, студентам і слухачам навчальних закладів та закладів підвищення кваліфікації державних службовців і службовців місцевого самоврядування.

Брошура онлайн.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.