bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейські стандарти – сільським громадам!
29.12.2017

ГО «Всеукраїнська Демократична дія» провела тренінги «Проєвропейська свідомість сільських громад – шлях реформування країни» щодо імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС у частині розвитку сільського господарства і розвитку сільських територій.

Громадська організація «Всеукраїнська Демократична дія» за підтримки Інституту економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейської правди» в рамках реалізації проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом, провела тренінги «Проєвропейська свідомість сільських громад – шлях реформування країни» для представників Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей протягом вересня – листопада 2017 року.

Учасниками дводенних тренінгів стали фермери, активісти сільських громад, що проживають у даних областях, а також журналісти місцевих ЗМІ, представники органів державної влади.

З сільськими громадами ділились своїм досвідом представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, керівники департаментів агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, науковці Аграрної Академії наук України та Національного університету біоресурсів і природокористування України, експерти проектів ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» і «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні».

Під час тренінгів обговорювались наступні теми: державна політика сільського господарства і розвиток сільських територій; регіональна політика розвитку сільського господарства в Україні; реформування сільського господарства на засадах утвердження фермерського устрою; Угода про асоціацію України з ЄС, можливості для сільського господарства в регіонах; якість та безпечність сільськогосподарської продукції, що виробляється малими та середніми виробниками; системи сертифікації. Під час практичного заняття всі учасники тренінгу здійснювали моделювання карти сільської громади, формували презентації «Село нашої мрії».

Учасники відзначили важливість та корисність обговорюваної тематики, а також необхідність продовження таких зустрічей для формування практичних кроків для розвитку сільських територій, підприємництва, економічного росту та зростання добробуту людей на селі. Учасниками та експертами обговорено регіональну політику розвитку сільського господарства в Україні.

Угода про асоціацію України з ЄС у частині розвитку сільського господарства та розвитку сільських територій дає можливість застосувати європейські стандарти і принципи для наших громад, побудувати Європу у себе вдома. Учасники представили свої власні історії успіху, що викликало неабиякий інтерес у присутніх. Також учасники обговорили вдосконалення системи сертифікації сільськогосподарської продукції в Україні; впровадження ринку землі; державну допомогу сільськогосподарським виробникам та фермерським господарствам; діяльність акредитованих лабораторій, здатних виконувати аналізи сільськогосподарської продукції, води, ґрунту, що вимагається стандартами із безпеки харчової продукції; взаємовідносини держави та сільгоспвиробників в країнах Європейського Союзу, вирішення земельних питань та  оподаткування в країнах ЄС; реформування сіл та громад; розвиток сільських територій за рахунок розвитку сільського та зеленого туризму; удосконалення законодавчої бази для регулювання сільськогосподарських відносин.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.