bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Харкові мешканці вчились інформаційній безпеці
26.12.2017

22 грудня в приміщенні Хабу соціальної активності «Студія 42» відбувся тренінг «Інформаційна безпека», організований за ініціативи ГО «Харківський правозахисний альянс». 

Тренером заходу став Артем Коновалов, програмний директор Центру розвитку громад, співзасновник Хабу Соціальної активності, організатор Наукових пікніків у Харкові, який навчав учасників як правильно і надійно зберігати та передавати дані, що робити коли ваш екаунт у соціальних мережах перебуває під загрозою злому з метою дістати несанкціонований доступ, або у випадку якщо через інформацію в соціальних мережах вас спробують шантажувати, залякати чи дезінформувати, як убезпечитись від того, що через фотографії та відео в соцмережах злодії можуть вирахувати ваше розташування, яким чином зловмисники можуть викрадати паролі та що робити, щоб уберегтися від їх крадіжки і як встановити надійний пароль, а також іншого, що стосується інформаційної безпеки. 

«Проблеми з цифровою безпекою найчастіше виникають на рівні пересічних користувачів, адже вони засвоювали моделі поведінки в Інтернеті, що зазвичай не передбачали ознайомлення з ри­зиками користування сервісами та пристроями. В Україні мільйони користувачів довгий час кори­стувалися й нерідко досі користуються неліцензійним програмним забезпеченням, не звертають уваги на необхідність оновлювати ліцензійне ПЗ, не звикли створювати резервні копії даних чи використовують прості паролі, до яких легко підібрати ключ. В умовах гібридної війни ризики для користувачів значно підвищилися. Саме тому цифрова гігієна та підвищення рівня обізнаності з безпечним користуванням Інтернетом повинні стати пріори­тетом як для уряду, так і для кожного користувача. Зміна поведінки щодо користування цифрови­ми сервісами мінімізує ризики для життя та здоров’я, втрати чи крадіжки цінної інформації» - висловлює свою думку керівник проекту Сергій Напрасніков.

Проект “Громадська кампанія з підвищення медіаграмотності мешканців Харківщини як інструмент протидії дезінформації та перешкоджання дестабілізаційним заходам в регіоні в умовах військового конфлікту” реалізується ГО “Харківський правозахисний альянс” за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Контакти

  • [email protected]
  • ГО «Харківський правозахисний альянс»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.