bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Аналітичний звіт за результатами моніторингу декларацій та рішень посадовців (Запорізька область)
21.12.2017

Впродовж листопада – грудня за ініціативи ГО «Запорізька правозахисна група» здійснювалось дослідження декларацій та рішень депутатів місцевих рад, міських голів та керівників управлінь в органах державної та виконавчої влади, органах місцевого самоврядування 20–ти районних центрів Запорізької області та м. Енергодар на предмет конфлікту інтересів в їх роботі (з яких 678 посадових осіб), за результатами якого підготовлено та презентовано громадськості аналітичний звіт.

Під час дослідження було опрацьовано декларації посадовців, інформації щодо розміру заробітних плат посадових осіб, рішень рад та розпоряджень голів про преміювання, а саме, стосовно розмірів місячних премій керівників, спеціалістів структурних підрозділів, службовців виконкому та апарату ради та її виконавчого комітету, з січня по листопад 2017 року та будь-які інші виплати з державного чи місцевого бюджету працівникам державного органу або органу місцевого самоврядування.

Наприклад, за інформацією наданою виконавчим комітетом Запорізької міської ради, заробітна плата більшості секретарів та заступників голови міської ради складається з окладу, надбавок та премії, розмір якої становить: - 1,5 посадового окладу з січня по квітень, - 100% з червня по серпень та - 200% з вересня по жовтень. У Бердянській міській раді, за отриманою інформацією, преміювання голови ради, секретарів та заступників проводилось у середньому розмірі від 95% до 130%. Отже, за такими даними можна зробити висновки про надмірне витрачання коштів бюджету для преміювання управлінського апарату місцевих рад.

За даними перевірки декларацій посадовців місцевих рад Запорізької області виявлено ряд розбіжностей між рівнем доходів та наявним майном, придбаним за час державної служби.

Всі виявлені дослідженням факти порушення антикорупційного законодавства будуть передані до правоохоронних органів для подальшої перевірки.

  повною версією звіту можна ознайомитись за посиланням.  

З грудня ГО «Запорізька правозахисна група» проводяться семінари «Врегулювання конфлікту інтересів на місцевому рівні: нормативно-правова, інституційна та ресурсна база» в цільових містах Запорізькій області, та з березня планується проведення інформаційно-просвітницької кампанії “Конфлікт інтересів: чому це важливо для громади?”, яка передбачає  розповсюдження листівок та інформації з даної тематики в соціальних мережах.

Проект «Протидія конфлікту інтересів у діяльності місцевих рад в Запорізькій області» реалізується ГО “Запорізька правозахисна група” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.