bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Подальші кроки реалізації прав інвалідів на повноцінне життя (результати обговорення в Дружківці)
17.12.2017

14 грудня у приміщенні платформи ініціатив «Халва хаб» в місті Дружківка відбувся круглий стіл «Доступність соціальних об’єктів та державних установ для людей з інвалідністю».

Захід організовано за ініціативи ГО «Правозахисний рух Донбасу» в рамках проекту «Ти не один: захист прав та соціальна інтеграція людей з інвалідністю в Донецькій області».

Учасниками круглого столу стали представники ЗМІ, зацікавлені сторони, громадські активісти та волонтери. Основною темою обговорення круглого столу стала не задовільна ситуацію з доступністю державних та соціальних об’єктів для людей з інвалідністю у Донецькій області та реалізація запланованих програмою шляхів її вирішення.

Учасники заходу ознайомились з результатами моніторингу доступності державних та соціальних об’єктів для людей з інвалідністю у містах Дружківка, Краматорськ та Слов’янськ, що проводився у вересні – жовтні з метою виявлення основної проблеми щодо доступу людей з інвалідністю до державних і соціальних об’єктів для подальшого формування стратегічних заходів та діалогу з місцевою владою щодо створення комфортного середовища та інтеграції людей з інвалідністю в активне соціальне та громадське життя Донеччини.

Учасники також дізнались про перебіг інформаційної кампанії «Ми всі рівні», мета якої - донести важливість інтеграції людей з інвалідністю в активне соціальне та громадське життя Донеччини.

«Наша мета спрямована на реалізацію прав інвалідів на повноцінне життя та формування позитивної  громадської думки стосовно людей з особливими потребами. Інвалідність слід розглядати як продовження життя людини, права та обов’язки цієї категорії населення мають бути визнані аналогічними правам та обов’язкам інших людей. Ми повинні визнати право людей з інвалідністю брати участь на рівних засадах з іншими у суспільному житті та повинні вжити всіх відповідних заходів, щоб сприяти забезпеченню людям з особливими потребами доступу до повноцінного життя, адаптуючи навколишнє середовище для їх потреб» - говорить керівник проекту Іван Світличний.

Проект «Ти не один: захист прав та соціальна інтеграція людей з інвалідністю в Донецькій області» реалізується ГО «Правозахисний рух Донбасу» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.