bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярі з України та Австрії створять спільну документальну виставу
15.12.2017

Десять учнів старших класів школи №3 з міста Миколаївка, що на Донеччині, та учні міста Відня представлять глядачам театральну п’єсу «Народження насильства», в якій підлітки будуть і авторами, і виконавцями.Прем’єра вистави відбудеться 17 грудня у Відні. 

Співкерівник Театру Переселенця, режисер Алік Сардарян та український фотограф Анастасія Власова спільно з австрійськими та українськими школярами створять документальну виставу на тему ненависті та насильства. Коли українські учні переживають війну на сході України, школярі з Відня бачать серйозні конфлікти у власній країні. Перш за все, вони стосуються потужного  напливу біженців із Сирії. Обидві теми із учнями відпрацюють за допомогою засобів театру. Особливу увагу будуть приділяти роботі з фотографіями, які зроблять учні.

Георг Жено, керівник Democracy.doc та співзасновник Театру Переселенця: «Нове покоління учнів школи №3 готові до пригод, готові відкривати світ разом із нами. Для багатьох з них це перша подорож до Європи, і чудово, що вони почали з однієї зі столиць світової культури Відня. І я відкриваю світ разом із ними, і не можу дочекатись нової подорожі, нових вистав та фільміів разом зі школою три. Адже це все тільки початок».

Виставу створено в рамках програми «Школи без меж». Ця ініціатива в майбутньому передбачає тривалий обмін обох шкіл в області культурних і медіа-проектів, які курирують художники і педагоги з різних країн. Мета: «peace education» з учнями зі сходу України, де тривають бойові дії та з їх однолітками з країн Євросоюзу.inst d

До вистави готуватимуться протягом тижня. Весь цей час час учні з Миколаївки навчатимуться у віденській школі Graphische Lehranstalt та братимуть участь у культурному житті Відня . Учні школи №3 покажуть свої відео-інсталяції про місто Миколаївка під назвою «Про що не повинні дізнатися мама і тато».

«Кримінальні банди в місті Миколаївка, закриті двері в палаці культури і відсутність культурного центру,  любов між військовими і місцевими дівчатами, хлопець,  який на самоті розмовляє з персиком і найперші зізнання  у коханні», – так кажуть про свою роботу автори.

Проект Театру Переселенця та організації режисера Georg Genoux Democracy.doc «Школа без меж»

Прем’єра вистави «Народження насильства» відбудеться 17 грудня 2017 року у театрі Theater in der Brunnenpassage, Відень.

Контакти

  • https://theatredisplaced.wixsite.com/displacedtheatre
  • Театр Переселенця
  • https://www.facebook.com/theatredisplacedpeople/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.