bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сєвєродонецьку влада та громадськість говорили про ремонт доріг
30.11.2017

29 листопада у приміщенні City HUB (Сєвєродонецьк) відбулось засідання прес – клубу на тему «Ремонт доріг на Луганщині: успіхи, виклики та проблеми». Головним спікером заходу виступив Вадим Данієлян, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації.

На початку бесіди він розповів про оперативний стан відновлення автошляхів області. Так, у поточному році відремонтовано міст через річку Сіверський Донець, який з’єднує міста Рубіжне та Новодружеськ.

Крім того, станом на 29 листопада 2017 року виконано ямкового ремонту автошляхів 282761 м² на суму 75825 тис. гривень, експлуатаційне утримання склало 127768 тис. гривень. У 2016 році ямковий ремонт виконано на 205770 м² на суму 58209 тис. гривень, експлуатаційне утримання склало 108744 тис. гривень.

Значну увагу Вадим Данієлян приділив виникаючим проблемам під час відновлення доріг, зокрема, тендерним закупівлям, де мають місце недобросовісні підрядники. За його словами, в області є фінансування, передбачене на виконання цих видів робіт, проте не вистачає зацікавлених підприємців.

Є випадки, коли підрядники беруть участь у тендері на виконання великого об’єму ремонтних робіт, однак не здійснюють свої зобов’язання. Вадим Данієлян нагадав, що навесні було визначено дороги, які найбільше потребують ремонту – «Щастя-Станиця Луганська» та «Старобільськ-Новоайдар». Було проведено тендери, знайдено підрядників, проте вони невдовзі, обумовлюючи безпосередньою близькістю до лінії розмежування та активізації бойових дій, відмовилися виконувати свої обов’язки. Після цього було необхідно розривати договір та знову проводити тендер. Крім того, за словами заступника голови облдержадміністрації, в області є проблеми з логістикою асфальтобетонних матеріалів, що ускладнює процес ремонту доріг області.

Основним завданням на наступний рік, за словами Вадима Данієляна, є ремонт автодороги «Лисичанськ-Бахмут», оскільки це єдиний в’їзд на територію Луганської області, який знаходиться у найгіршому стані.

Проект «Муніципальна варта: ремонт доріг на Луганщині під контролем громадськості» реалізується ГО «Суспільна Служба Правової Допомоги» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.