bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Запоріжжі експерти обговорили ключові виклики впровадження судової реформи
16.11.2017

14 листопада у Запорізькому Медіа Центрі відбувся прес-сніданок «Судова реформа на місцевому рівні – просто про складне». Захід був організований ГО «Запорізька правозахисна група». 

 

Під час прес-сніданку учасники говорили про стан впровадження судової реформи в Запорізькій області, головні новації та виклики успішної імплементації судової реформи в Україні. В заході взяли участь журналісти місцевих друкованих та онлайн видань, адвокати, судді та працівники апаратів судів, органів юстиції та громадських організацій.

«На сьогодні такі цілі, як суттєве оновлення суддівського корпусу та підвищення підзвітності суддів вже мають практичне виконання. На мою думку, серед 700 кандидатів, відібраних за результатами першої частини відбіркового іспиту для нових суддів до місцевих судів Вищою кваліфікаційною комісією суддів України переважна більшість мають гідну репутацію. При цьому деякі з них взагалі ніколи не були суддями до цього. Факт того, що до оновленого складу суддів потрапили кандидати без суддівської практики говорить про те, що даний процес відбору відрізняється неупередженістю» - переконаний Шмарін Ігор Олександрович.

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.