bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Краматорську людей з інвалідністю навчають впливати на владу та захищати власні права
16.11.2017

14 листопада в місті Краматорськ за ініціативи ГО «Правозахисний рух Донбасу» в рамках проекту «Ти не один: захист прав та соціальна інтеграція людей з інвалідністю в Донецькій області» відбувся семінар «Інструменти участі у виробленні місцевої політики та захисту громадських інтересів», спрямований на захист прав та інтересів людей з інвалідністю, в тому числі ВПО та ветеранів АТО.

Учасники семінару, якими стали особи з інвалідністю, представники організацій, що опікуються проблемами людей з інвалідністю та інших маломобільних категорій громадян, представники органів місцевого самоврядування, отримали практичні навички з питань громадської участі у процесі прийняття рішень на місцевому рівні. Було розглянуто сутність поняття «участь громадськості», основні правові засади участі громадян у виробленні політики на місцевому рівні, визначено інструменти, методи, процедури та технології громадської участі.

«Як показує європейський досвід, розширення ролі громадян у прийнятті рішень не лише через обраних представників, але й через різноманітні механізми дозволяє враховувати думку та інтереси різних категорій громадян в процесі формування політики та наближає громадян до демократичного процесу. Неурядові організації, зокрема, збагачують процес прийняття рішень знаннями та незалежним досвідом. НУО створюються, коли є розмаїття інтересів в суспільстві та громаді, і відображають ці інтереси та можуть діяти як основний канал залучення і участі громадян» - ділиться своїми міркуваннями керівник проекту Іван Світличний.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.