bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Довкілля на перетині проєвропейських реформ, регіонального розвитку та децентралізації
15.11.2017

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує Вашій увазі аналітичне дослідження «Регіональний контекст виконання екологічної складової Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Реформи у сфері довкілля в Україні сьогодні відбуваються, головним чином, в світлі виконання євроінтеграційних зобов’язань, зокрема, положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На даний момент основний акцент в імплементації екологічної складової Угоди робиться на процесі апроксимації – наближенні екологічного законодавства та політики України до норм та стандартів ЄС у сфері охорони довкілля. Проводиться планування основних заходів, вироблення політик, розробка та прийняття стратегій, нормативно-правових актів.

Процес імплементації Угоди наразі зосереджений на центральному рівні – профільні міністерства, уряд, парламент. Проте більшість реформ, що здійснюються в екологічній сфері, мають чітко виражену регіональну складову – вони покладають нові функції на місцеві органи влади та створюють нові можливості для регіонів.

Мета цього дослідження – виявити, які можливості мають регіональні органи влади брати участь в процесі імплементації, як вони планують та виконують покладені на них зобов’язання в контексті виконання Угоди про асоціацію, як регіональна складова відображена в загальнодержавних документах, як євроінтеграційні зобов’язання інтегровані в регіональну та місцеву політику, як прийняті чи розроблені нормативно-правові акти вплинуть на місцевий рівень, яке місце екологічної складової в процесі децентралізації.

Завантажити дослідження можна за посиланням.

Дослідження підготовлене Ресурсно-аналітичним центром “Суспільство і довкілля” в рамках проекту «Просування реформ в регіони», що впроваджується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою» за сприяння Європейського Союзу.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.