bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт з Великобританії поділився передовими практиками експорту з представниками бізнесу
14.11.2017

Наприкінці жовтня 2017 року представники малого та середнього бізнесу, які цікавляться тематикою експортних операцій, мали унікальну для м. Суми можливість взяти участь у триденному тренінгу “Передові практики експорту та фінансування торгівлі”, що відбувся на базі Конгрес-центру СумДУ (місто Суми). Унікальність для  регіону даного заходу обумовлювалась двома чинниками: по-перше, тренінг організовувався за передовими міжнародними стандартами, а по-друге, тренером виступав один із провідних міжнародних експертів у даній галузі.

Практичне застосування високих стандартів організації даного тренінгу стало можливим завдяки підтримці ініціативи Європейського Союзу EU4Business та всебічного сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку. Безпосереднім організатором виступив  Центр підтримки бізнесу м. Суми, що спирався на  фінансову та іншу підтримку зазначених міжнародних партнерів.

Однак, якою б гарною не була організація даного заходу, все ж якість тренінгу, перш за все, визначається особистістю тренера, його знаннями та комунікативними навичками. Тренером виступив головний радник з питань митного оформлення та сприяння торгівлі міжнародної компанії Crown Agents (Велика Британія) Джонатан Ян Вальден, який проводив тренінги для таких компаній, як Adidas, Xerox, BP Chemicals, Motorola та ін. Тренер вдало комбінував глибоке розуміння змісту питань з натхненною подачею матеріалу, яка мотивувала учасників тренінгу до засвоєння нових знань. Крім того, він постійно ілюстрував матеріал прикладами зі своєї роботи у компаніях по усьому світу.

Представники компаній міста Суми, Сумської області та міста Києва мали можливість отримати знання щодо передових технологій та практик ведення експортної діяльності. Зокрема, істотна увага приділялась можливостям для експортерів, які надає Угода про спрощення процедур торгівлі (Trade Facilitation Agreement – TFA). Дана угода набрала чинності у першому кварталі 2017 року та передбачає зняття багатьох організаційних та фінансових бар’єрів  у міжнародній торгівлі. Крім того, жвавий інтерес аудиторії викликали наступні практичні питання тренінгу: технології мінімізації експортного кредитного ризику, порівняльний аналіз практичних переваг та недоліків застосування різних інструментів міжнародних розрахунків, розкриття найбільш доцільних способів поєднання методів розрахунків між експортером та імпортером  з міжнародними комерційними умовами Incoterms, а також практичні поради щодо застосування  документарних кредитів у експортній діяльності. Були також розглянуті й інші важливі питання, які у сукупності дозволили учасникам тренінгу сформувати цілісну картину щодо перспективних напрямків оптимізації експортних операцій.

Тренінг вирізнявся інтерактивним способом подачі матеріалу, з акцентом на практиці застосування відповідних технологій та інструментів. Заняття включали використання тематичних досліджень, аналіз практичних кейсів та розв’язання міні-вправ на базі реальних ситуацій. Незважаючи на те, що тренінг проводився англійською мовою, атмосфера була невимушеною та відвертою. Тренер намагався знайти контакт з кожним учасником та надавав відповіді і оперативно реагував на коментарі усіх учасників. До речі, через два місяці після завершення тренінгу учасники матимуть можливість отримати індивідуальні консультації від Джона Вальдена, які допоможуть систематизувати отримані знання та знайти правильні шляхи для їх застосування на практиці.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.