bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Сєвєродонецьку громадські активісти вчились боротись з корупцією на місцевому рівні
13.11.2017

11 та 12 листопада у м.Сєвєродонецьк за ініціативи ГО «Правозахисний рух Донбасу» та платформи ініціатив «City HUB» відбулись тренінги в рамках «Школи громадського активіста».

Під час першого тренінгу “Основи громадського моніторингу у Prozorro”, тренер Олександр Кобзар (громадський діяч, експерт з питань протидії корупції) розповів учасникам про те як побудована електронна система публічних закупівель, які основні типи порушень існують у державних закупівлях і як ці порушення виявляти, як використовувати модуль аналітики для контролю над закупівлями і виявлення порушень та як ефективно користуватись інструментом моніторингу корупційних тендерів.   

12 листопада до Школи громадського активіста завітала Тетяна Соловйова (член Всеукраїнської організації “Журналісти проти корупції”(голова осередку), медіатор ГО “Ла Страда-Україна”, депутат Новопсковської районної ради). Під час тренінгу “Інструменти протидії корупції на місцевому рівні”, учасники розглянули можливості громадського контролю за статками посадових осіб, інструменти впливу громадян на процес прийняття рішень, можливі корупційні схеми при закупівлях та використанні коштів місцевих бюджетів.  

«Локомотивом боротьби з корупцією мають стати місцеві активісти, яких навчать проводити моніторинг використання місцевих бюджетів і публікувати інформацію про потенційні зловживання. В умовах, коли суди та правоохоронні органи не користуються довірою суспільства і блокують притягнення до відповідальності корупціонерів, лише публічний розголос і тиск через ЗМІ може покращити ситуацію», - зазначила Тетяна Соловйова.

Нагадаємо, що метою Школи є підвищення професійних навичок журналістів, громадських активістів та блогерів з питань проведення журналістських розслідувань, громадського контролю за органами влади та адвокації реформ на місцевому рівні для підвищення прозорості органів державної влади. 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.