bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС
03.11.2017

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує Вашій увазі черговий випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за жовтень 2017 року.

У жовтні європейські інституції активно готувались до міжнародних заходів в екологічній та кліматичній сферах, які відбудуться наприкінці 2017 року. Зокрема, до третьої Асамблеї ООН з навколишнього середовища, цьогорічним девізом якої є вільна від забруднення планета. Рада ЄС ухвалила висновки щодо цього заходу, підтвердивши надзвичайну важливість спільних й амбітних дій і зусиль у боротьбі із забрудненням довкілля.

На європейському рівні вкотре порушено питання про безпечність гліфосату та його подальше використання. Забруднення повітря надалі залишається викликом для ЄС. 

Європейські інституції працювали над питаннями зростання екологічної сталості та безпечності різних галузей економіки, а також осучасненням екологічного законодавства. Європарламент прозвітував про зменшення свого впливу на довкілля.

Зміна клімату надалі залишається у центрі діяльності ЄС. Цього разу піднімалися питання кліматичного фінансування, змін кліматичної та енергетичної політик до 2030 р., регулювання викидів парникових газів від авіаційної промисловості та посилення двосторонньої співпраці у досягненні кліматичних завдань.

ЄС має якісне законодавство у водній сфері, проте на практиці його цілі не завжди досягаються, зокрема щодо забезпечення доброго стану вод. Для усунення причин цього ЄС має спеціальний План захисту водних ресурсів Європи (Blueprint). Йому присвячена рубрика «Тема місяця».

Завершуємо огляд двома цеглинками у розбудові поінформованості про інституції та джерела ЄС — Європейський Суд Правосуддя та міжнародні договори ЄС.

Завантажити огляд можна за посиланням.

Цей огляд було підготовлено в рамках проекту “Сприяння європейським реформам у сфері довкілля і зміни клімату в Україні” за сприяння Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.